Witam Panowie.
Mam problem jak w temacie- po ustawieniu grzania kotła CO na np. temp 60 st.c jest wszystko OK. Lecz po osiągnięciu nastawy temp rośnie dalej aż do wyłączenia kotła i wtedy załącza się L3 na wyświetlaczu. Według książki serwisowej jest to info o przekroczeniu temp o 3 st od nastawionej wtedy pracuje tylko pompa ok 3 min w celu schodzenia wymiennika- i tu się zgadzam z tym. Kocioł ma 6 lat. Dotąd było wszystko OK. Moje działania w celu usunięcia usterki:
Wyczyszczone wszystkie filtry
Odkamienione nagrzewnica oraz wymiennik płytowy (osobiście je odkręcałem)- specjalnym środkiem- nawet troszkę się gotowało
Sprawdzone wszystkie połączenia pod względem szczelności
Wyczyszczone oba czujniki NTC (chociaż niewiele one do tego mają)
Cały kocioł przedmuchany powietrzem.
Całość instalacji łącznie z kotłem na pewno odpowietrzona.
W zeszłym roku wymieniłem czujnik ciśnienia wody
Wiem na pewno- że ten typ tak na pewno nie ma
Już wszystkie argumenty co do niego mi się skończyły.
Bardzo proszę o pomoc. Robi się coraz zimniej
Mam problem jak w temacie- po ustawieniu grzania kotła CO na np. temp 60 st.c jest wszystko OK. Lecz po osiągnięciu nastawy temp rośnie dalej aż do wyłączenia kotła i wtedy załącza się L3 na wyświetlaczu. Według książki serwisowej jest to info o przekroczeniu temp o 3 st od nastawionej wtedy pracuje tylko pompa ok 3 min w celu schodzenia wymiennika- i tu się zgadzam z tym. Kocioł ma 6 lat. Dotąd było wszystko OK. Moje działania w celu usunięcia usterki:
Wyczyszczone wszystkie filtry
Odkamienione nagrzewnica oraz wymiennik płytowy (osobiście je odkręcałem)- specjalnym środkiem- nawet troszkę się gotowało
Sprawdzone wszystkie połączenia pod względem szczelności
Wyczyszczone oba czujniki NTC (chociaż niewiele one do tego mają)
Cały kocioł przedmuchany powietrzem.
Całość instalacji łącznie z kotłem na pewno odpowietrzona.
W zeszłym roku wymieniłem czujnik ciśnienia wody
Wiem na pewno- że ten typ tak na pewno nie ma
Już wszystkie argumenty co do niego mi się skończyły.
Bardzo proszę o pomoc. Robi się coraz zimniej