logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BitTorrent vs uTorrent – czy zmiana klienta poprawi transfer i zachowa pobrane pliki?

Angel07 03 Paź 2010 15:13 13265 6
REKLAMA
  • #1 8578923
    Angel07
    Poziom 10  
    Witam

Mam internet 1 Mb i korzystam z BitTorrent-a w tej chwili przy ściąganiu pliku jak na zdjęciu
    BitTorrent vs uTorrent – czy zmiana klienta poprawi transfer i zachowa pobrane pliki?
    przy tylu seed-ach jest zaledwie taki transfer czy jeśli zamienie BitTorrent-a na uTorrent-a to transfer będzie lepszy i czy pliki już ściągnięte zostaną zachowane? Przy czym muszę wspomnieć że mój kolega ma neta 2 Mb a już przy 2 lub 10 seedach transfer dochodzi do 500-600 kb/s w tym samym programie nawet internet jest ten sam z ta różnicom ze on ma 2 Mb a ja 1 Mb. Jeśli w złym forum napisałem to przepraszam proszę o przeniesienie go.
  • REKLAMA
  • #2 8578979
    DVDM14
    Poziom 35  
    Ocena: 553
    Jedyny sposób aby się przekonać, to wypróbowanie jak będzie się ściągać przez µTorrent`a. Z osobistych doświadczeń wiem, iż czasem µTorrent sobie radzi lepiej od innych klientów sieci BitTorrent. Tyle że przy przesiadce trzeba ściągać od nowa...
  • REKLAMA
  • #3 8580117
    bobok7
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Ja przy 2 Mb wyciągam max 250 kB/s, jak Twój kolega to zrobił że wyciąga 500-600? Jest fizyczną niemożliwością (2056/8 =257)

nie wiem jak to się ma z seedami lokalnymi :/
  • REKLAMA
  • #4 8580584
    Raymanol
    Poziom 11  
    DVDM14 napisał:
    µTorrent sobie radzi lepiej od innych klientów

Potwierdzam, transfery u mnie wzrosły po przesiadce. Przyjemny jest to klient :)
  • #5 8580658
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 328
    A upload kolega przyciął? Wysyła tam pewnie na maxa i dlatego tak tnie, zetnij upload do 15kB/s i sprawdź
  • REKLAMA
  • #6 8585718
    Angel07
    Poziom 10  
    Sparadze tę medote co proponuje piterus czy duzy wpływ ma to jaki ma sie komputer na sciaganie?

Dodano po 2 [minuty]:

i czy dało by sie zwiekszyc liczbe aktywnych seedów? czy to wogóle coś zmieni? w ustawieniach nie mam ograniczen co do ilosci seedów

Proszę poprawić niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" BitTorrent vs uTorrent – czy zmiana klienta poprawi transfer i zachowa pobrane pliki? Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]
  • #7 8615905
    Angel07
    Poziom 10  
    Zmieniłem BitTorrenta na uTorrenta i mówiąc szczerze nie ma większej różnicy :-/ ograniczyłem wysyłanie i to już pomogło.

PS. Przy ostatnich ok. 780 MB zaczęło się ściągać z prędkością 1 MB/s mam nawet zdjęcie które później wstawię

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z internetem 1 Mb zastanawia się nad zmianą z BitTorrent na uTorrent, aby poprawić prędkość pobierania plików. W dyskusji pojawiają się różne opinie na temat wydajności obu klientów. Niektórzy użytkownicy zauważają, że uTorrent może oferować lepsze transfery, a jeden z uczestników potwierdza, że po przesiadce jego transfery wzrosły. Inny użytkownik zwraca uwagę na ograniczenia prędkości wysyłania, które mogą wpływać na pobieranie. Użytkownik, który zmienił na uTorrent, nie zauważył znaczącej różnicy, ale po ograniczeniu wysyłania osiągnął prędkość 1 MB/s. Pojawia się również pytanie o wpływ sprzętu na prędkość pobierania oraz możliwość zwiększenia liczby aktywnych seedów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA