logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Polsatu HD5000 w UK - brak sygnału po tygodniu działania

brayan6611 10 Paź 2010 12:29 41442 8
REKLAMA
  • #1 8602818
    brayan6611
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie, niedawno zakupilem pakiet hd polsatu i zamowilem firme ktora mi to zainstalowala w UK (firma jednoosobowa). Dzialalo to mi przez toche ponad tydzien a potem, jak wlaczylem tv i dekoder to po ok 5-10 min wyswietlal sie komunikat "brak sygnalu". Zglosilem sie do Pana ktory mi to instalowal i po pewnych problemach udalo mu sie do mnie przyjechac i stwierdzil ze sygnal jest bardz odobry i ze to musi byc cos z dekoderem. Obenie jak wejde w ustawienia dekodera to pokazuje zerowa jakosc i moc sygnalu. Sytuacja sie pogarszala caly czas i wkoncu tylko moze 10 kanalow dzialalo a przy innych pokazywany byl wyzej wspomniany komunikat. Teraz juz mi nic nie dziala. Wlaczam dekoder i odrazy kumunikat na wszystkich kanalach "brak sygnalu z anteny. sprawdz polacznie lub konfiguracje dekodera". Napisalem maila do polsatu to mi odpisali zeby zaniesc dekoder do punktu obslugi. Problem w tym ze ja mieszkam w szkocji.

Mam tv z wbudowanym free view i free sat, czy jest to cos co moge uzyc do obioru polsatu (mam na mysli pominiecie dekodera polsatu)?
  • REKLAMA
  • #2 8602996
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Kolego kupiłeś szmelc.
    Opcja szukaj wyjaśni wiele twoich problemów.
  • #3 8603026
    brayan6611
    Poziom 10  
    ekstra, czyli ten dokoder jest do dupy, wiec co w takim razie robi polsat z klientami ktorzy maja ten problem? Podpisalem unowe na 3 lata i co mam placic z nic? Jakie mam opcje? Podpowiedzcie prosze.
  • REKLAMA
  • #5 8603372
    brayan6611
    Poziom 10  
    dzieki wielkie, czytalem ten temat juz wczesniej jak sugerowales uzycia opcji szukaj :)

W moim przypadku pozostaje chyba tylko zabawa kablami. Juz probowalem zmieniac porty HDMI i nic, puzniej sprobuje uzyc kabla EURO. Zobaczymy.

pakiet mam prawie dwa miesiace wiec nie moge odstapic od umowy :(

przez pierwszy miesiac nie uzywalem bo zmienialem mieszkanie, dopiero od 3 tygodni na nowym mieszkaniu i juz po tygodniu byly problemy.
  • REKLAMA
  • #6 8603604
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Zostają jeszcze ustawienia fabryczne i ponowna instalacja dekodera.
    To na tyle co można samemu zrobić. Pozostaje wymiana na wolny od wad.
  • #7 8604153
    piotrekmilitowski
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Witam serdecznie!
    Wtrąciwszy to nie do dupy i nie szmelc, tylko parę dni temu uruchomiono nowy soft który jest wysyłany do odbiorników HD5000 , więc pobrać należy nowy soft i powinno pomóc, na dolegliwość pod tytułem HD 5000 i komunikat " brak sygnału....", możesz jeszcze sprawdzić nr. softu jaki masz i go podać , pozdrawiam
  • #8 8604451
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 275
    Stary soft 6-ka z przodu. Nowy 11-stka z przodu itd.
  • REKLAMA
  • #9 8605333
    netTv
    Poziom 32  
    Ocena: 579
    Najnowsze oprogramowanie HD 5000 1.8.1.1, zmiany poniżej:
    - poprawiono stabilność dekodera,
    - poprawka do problemu "Braku sygnału"; (występującego np. przy przełączaniu kanałów)

Aktualizacji można dokonać na dwa sposoby:
    - przechodząc do trybu Standby (po wyłączeniu dekodera za pomocą pilota na około 5 min),
    - wybierając w Menu dekodera: Menu główne -> Ustawienia -> Aktualizacja oprogramowania.

Dodano po 1 [minuty]:

dzac4 napisał:
    Kolego kupiłeś szmelc.
    Opcja szukaj wyjaśni wiele twoich problemów.

Nic nie wyjaśni ...poprawione oprogramowanie jest już dostępne.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z dekoderem Polsatu HD5000, który po tygodniu działania przestał odbierać sygnał, wyświetlając komunikat "brak sygnału". Instalator stwierdził, że sygnał jest dobry, co sugeruje problem z dekoderem. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, takich jak zmiana portów HDMI i przywrócenie ustawień fabrycznych, jednak bez skutku. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali aktualizację oprogramowania dekodera, które może rozwiązać problem z brakiem sygnału. Użytkownik dowiedział się, że nowa wersja oprogramowania (1.8.1.1) jest dostępna i poprawia stabilność oraz problemy z sygnałem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA