logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat zasilacza przetwornicy do HP8920A - spalony transformator

sp3nyx 22 Paź 2010 16:55 1190 9
REKLAMA
  • #1 8650294
    sp3nyx
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Poszukuję schematu ,bloku zasilacza przetwornicy od Analizatora HP8920A
    Prawdopodobnie spalił się transformator w przetwornicy, niestety próby znalezienia w sieci nie powiodły się .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8655914
    ciasteczkowypotwor
    Poziom 41  
    Ocena: 568
    Mam manual serwisowy, ale schematów niestety w nim nie ma.
  • #4 8657528
    sp3nyx
    Poziom 13  
    Witam,
    Niestety to nie elektrolity było by to zbyt proste.W moim przypadku poleciał transformator impulsowy zresztą śmierdzi zbyt mocno .Myślałem i zbudowaniu innego zasilacza który dawałby odpowiednie napięcia i prądy.lecz do tego musiałbym mieć schemat .
  • REKLAMA
  • #5 8668990
    ciasteczkowypotwor
    Poziom 41  
    Ocena: 568
    Manuala mogę podesłać, nie przyglądałem się dokładnie, może napięcia są rozpisane, ale schematu nie ma niestety.
  • #6 8669453
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 8672918
    sp3nyx
    Poziom 13  
    Dzięki za wszystkie informacje,Nie za bardzo rozumiem o co chodzi ale po okresie 3tygodni od zdarzenia włączyłem zasilacz który był wymontowany z analizatora i ku mojemu zaskoczeniu ruszył bez żadnych efektów dodatkowych.

Trochę narobiłem zamieszania ale sytuacja wyglądała bardzo nie ciekawie.
    Co do sposobu rozbiórki trafa proszę mi jeszcze wyjaśnić czy aceton nie naruszy karkasu który jest z plastiku?
  • #9 8673840
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 8673909
    sp3nyx
    Poziom 13  
    Dzięki za instrukcję na pewno się przyda.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje schematu zasilacza przetwornicy do analizatora HP8920A, ponieważ podejrzewa, że transformator w przetwornicy uległ uszkodzeniu. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw sprawdzić elektrolity, jednak autor stwierdził, że problem leży w transformatorze impulsowym. Użytkownik rozważa zbudowanie nowego zasilacza, ale potrzebuje schematu. W międzyczasie, po trzech tygodniach, zasilacz niespodziewanie zadziałał. W dyskusji omówiono również metody demontażu transformatora, takie jak kąpiel w acetonie lub gotowanie, oraz podano link do manuala serwisowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA