logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer A-676 z lat 90. - czy warto kupić za 590 zł? Parametry i opinie użytkowników

misiowiec 25 Wrz 2004 03:23 2469 10
REKLAMA
  • #1 873443
    misiowiec
    Poziom 11  
    Pioneer A-676 mam okazje kupienia tego sprzetu za 590zl w sumie mi odpowiada,
    tylko pytanie o parametry,
    mial ktos kiedys to urzadzenie i czy chcialby mnie przed czyms przestrzec?
    Nie wierze w parametry kotre podaje sprzedawca, a na google nie moglem znalezc odnosnie tego modelu moze ktos posiada instruckje albo taki model i moze mi cos powiedziec,
    bylbym wdzieczny bardzo
    konkretnie jaka moc w dla 8 om bo funkcje i wyjscia znam,
    zoabczylem na zdjeciu.
  • REKLAMA
  • #2 873829
    misiowiec
    Poziom 11  
    o kurcze ale zes szrota podsunal :)

moj model to to :
    Załączniki:
    • firmowe_a676.jpg (48.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • pionek1.jpg (24.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 875126
    misiowiec
    Poziom 11  
    znaczy model ktorym sie interesuje i chialbym o pare opini na jego temat , czy bardziej oplaca sie zakup takiego niz nowego reloopa HA-200 np ? Jedyne co moege w tej chwiil stwierdzic to to ze Pioneer jest o wiel bardziej funkjonalny jesli chodzi o wejscia wyjscia ...
  • REKLAMA
  • #4 875174
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Mysle ze powinienes wziac go podlaczyc i sprawdzic na sluch czy dzwiek ci odpowiada.Parametry ma napewno bardzo dobre,ale nie oznacza to ze bedzie z twoimi kolumnami brzmial rewelacyjnie.
  • REKLAMA
  • #5 875367
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Kolega ma taki model wzmacniacza i spisuje sie według niego idealnie.Sam słyszałem że posiada ogromny zapas mocy,jednak co do barwy(bas i sopran) to ma troszke płytkie - może dlatego że jestemk przyzwyczajony do dźwięku diorek :).12 000uF 80V x2 w zasilaczu.
  • #6 875608
    misiowiec
    Poziom 11  
    O jak towj kolega go ma to sprobuj mi zlatwic instrukcje albo jakis kompleten dane o nim ,wielkie please!!! bylbym naprawde wdzieczny :)

Apropo z jakimi kolumnami to gra u twojego kolegi ?? U mnie mialo by to chodzic na JBL ATX 60 (6om) i obawaim sie ze moze byc zaslaby zeby je wysterowac :(
  • REKLAMA
  • #7 875609
    misiowiec
    Poziom 11  
    i nie mam mozliwosci go odlsuchac wczesniej ,bo koles mieszka ponad 300 km odemnie
  • #8 876088
    Agrupa
    Poziom 10  
    czesc wiem ze jutroch po czasie ale moze sie przyda.

Mialem kiedys model pioneer'a z tej lini tylko starszego od tego co chcesz kupic i jedna cyferke. I powiem ci tak. Mi pisalo pobor mocy 650 W. Czy wychodzilo ze calkiem dobrze powinno to grac. A patrzac na instrukcje ktura dostalem w poznejszym czasie pisalo ze ma 2x 80 W przy 8 OHm. Nie wiem jak jen co chcesz kupic ale ja mialem np: Kondesatory 2X 10000. A jezeli chodzi o granie. To milem to podpiete pod Altusy 300 W i nawet dawal sobie z nimi rade. Ale prawda jest taka im kupisz nowszy wzmak ktury bedzie miec nie wiadomo ile elektroniki tym, bedzie mial wieksze straty pradu a co za tym idziem mniejsza mac. Pozdr
  • #9 880309
    gorzyga
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam. Mam akurat w naprawie taki wzmacniacz,gra poprostu pieknie. Zaden z nowych sprzetow (a mam do czynienia glownie ze sprzetami Pioneera) nie gra tak dobrze jak ten! Standardowa usterka to zabrudzenie przelacznikow funkcji i sporo jest pracy,zeby to wszystko rozebrac i przeczyscic. Ale po za tym to naprawde dobry sprzet! Pozdrawiam.
  • #10 880945
    misiowiec
    Poziom 11  
    Na swoja Yamahe AX-870 ktorea kupilem dzis za 600zl w stanie jak ze sklepu i opakowaniu yamaha ,tez nie narzekam :) ,podobno to lepij gra od pioneera ,ale nie bede sie wypowiadal bo nie mam pioneera do porownania :) za to mam w niej ponoc 110W / 8 om wedlug instrukcji ,tylko ta Yamaha to istne perpetum Mobile , przy 4 om oddaje 170W a pobor z sieci to 270W heh jakos nie wierze w ten pobor :P albo w ta moc
  • #11 957954
    MacGyver 7
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    To co pisze jest troche spuźnione, ale własnie dostałem od wójka taki wzmacniacz i mam tez do niego instrukcje. dośc dobrze ciągnie jeśli chodzi o moc. jak bedziesz chciał coś z instrukcji to pytaj.

Podsumowanie tematu

✨ Pioneer A-676 to wzmacniacz z lat 90., oferowany w dyskusji za około 590 zł. Użytkownicy podkreślają, że posiada on dobre parametry techniczne, w tym moc wyjściową około 2x80 W przy 8 omach, co potwierdzają dane z instrukcji oraz doświadczenia z podobnymi modelami z tej serii. Wzmacniacz ma solidny zapas mocy i duże kondensatory filtrujące (np. 12 000 µF 80 V lub 2x10 000 µF), co wpływa na stabilność zasilania. Jakość dźwięku jest oceniana pozytywnie, choć barwa może być nieco płytka w zakresie basu i sopranów, co może wynikać z przyzwyczajenia do innych marek. Standardową usterką jest zabrudzenie przełączników funkcji, wymagające czyszczenia i konserwacji. Wzmacniacz dobrze radzi sobie z kolumnami o mocy około 300 W, jednak przy kolumnach 6 omowych JBL ATX 60 pojawiają się obawy o wystarczającą moc. Porównania do nowszych modeli, takich jak Reloop HA-200 czy Yamaha AX-870, wskazują na większą funkcjonalność Pioneera pod względem wejść i wyjść, choć nowsze urządzenia mogą mieć wyższą moc nominalną i inne cechy. Dostępność instrukcji i pełnych danych technicznych jest możliwa, co ułatwia ocenę sprzętu przed zakupem.
REKLAMA