logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon PIXMA IP 3000 - po włączeniu mruga pomarańczową lampką

Studio Diman 28 Paź 2010 10:47 6781 9
REKLAMA
  • #1 8673209
    Studio Diman
    Poziom 9  
    Canon PIXMA IP 3000 - po włączeniu mruga pomarańczową lampką, a powinna palić się zielona. Problem w tym, że nie chce drukować. Jak jej daję dokument do wydruku, to wyświetla mi taki komunikat:
    oraz stan, że jest bezczynna:
  • REKLAMA
  • #2 8674422
    Studio Diman
    Poziom 9  
    Co mam zrobić, żeby drukowała?
  • REKLAMA
  • #3 8674567
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    W tych drukarkach najczęściej psuje się głowica - choć tutaj widać, że drukarka ją wykrywa. Żeby jednak być pewnym, trzeba zrobić podmianę: włożyć sprawną głowicę do tej drukarki lub tą głowicę do innej podobnej drukarki. Ale ja zacząłbym od wyjęcia tuszy, głowicy i wyczyszczenia styków na głowicy i w karetce.
  • REKLAMA
  • #4 8674811
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    sprawdź ile razy miga i jak miga. czy na przemian, czy może tylko na pomarańczowo
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #5 8675580
    Studio Diman
    Poziom 9  
    Mruga przez 3 sekundy 5 razy na pomarańczowo i zatrzymuje się na 2 sekundy na kolor zielony

Dodano po 2 [minuty]:

PS: potem znowu miga prze 3s na pomarańczowo i zatrzymuje się na 2s na kolor zielony itd. ...
  • #6 8675700
    leeart

Poziom 35  
    Ten kod błędu oznacza błąd głowicy lub że nie jest zainstalowana.
    (ważna informacja to ile razy miga, a nie jak długo. Ważne czy miga na przemian Zielono-pomarańczowy i raz zielony, czy tylko miga na pomarańczowo i raz zielony.)
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #7 8675727
    Studio Diman
    Poziom 9  
    A jakbym ją przeczyścił w wodzie destylowanej, to by coś pomogło?
  • #8 8675747
    leeart

Poziom 35  
    nie bo masz uszkodzoną elektronikę, ale możesz spróbować przeczyścić piny na głowicy i w karetce. (to te części które po włożeniu głowicy do karetki ze sobą się łączą ).
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
  • #9 8683060
    Studio Diman
    Poziom 9  
    Chyba mam głowicę zepsutą, gdyż włożyłem ją z tej drukarki do drugiej identycznej i ten sam błąd wyświetliła, ale spróbowałem ją wyczyścić i nadal drukarka wyświetlała błąd. W drugiej zaś drukarce czarny tusz źle drukuje, a też wyczyściłem głowicę. Jeżeli jest już taki temat na elektrodzie- dotyczący czarnego koloru w drukarce atramentowej, to proszę o link.
  • #10 8687953
    elo_tomasz
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    posiada ktoś rozpiskę z tymi błędami w drukarkach canona? W sensie co oznacza jak się święcą różnie lampki te...

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Canon PIXMA IP 3000 nie drukuje i po włączeniu mruga pomarańczową lampką, co wskazuje na problem z głowicą. Użytkownik zauważył, że głowica jest wykrywana, ale nie działa poprawnie. Zaleca się sprawdzenie błędów na podstawie migania lampki oraz czyszczenie styków głowicy i karetki. W przypadku przeniesienia głowicy do innej drukarki i wystąpienia tego samego błędu, może to sugerować uszkodzenie głowicy. Użytkownicy dyskutują również o problemach z czarnym tuszem i poszukują informacji na temat kodów błędów w drukarkach Canon.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA