logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Nawilżacz] Czy warto kupić nawilżacz ultradźwiękowy do pokoju dziecka? Opinie i porady

melassa 26 Wrz 2004 14:46 3146 3
REKLAMA
  • #1 875898
    melassa
    Poziom 2  
    Witam wszystkich forumowiczów.

Czasami czytam to forum i widze, że stoi na wysokim poziomie. Ja w temacie elektroniki i elektryki jestem noga ale zagądam tutaj chcąc wiedzieć czy fachowiec, który przyjdzie mi coś naprawiać sciemnia mnie czy nie.

Ale teraz wróce do tamatu. Otóż mam pytanie odnośnie nawilżaczy powietrza. Chciałbym kupić do domu jakiś ale w sklepach tego jak na lekarstwo więc rozpoczełem poszukiwania w sieci.

Wypatrzyłem model
    http://sklep.tarman.pl/catalog/product_info.php?products_id=282

Cena w miarę ok, funkcję też mi odpowiadają ale zastanawiam się czy warto go kupić.
    Czy miał ktoś może do czynienia z tego typu nawilżaczami? I czy według was lepsze są nawilżacze ultradźwiękowe?

Potrrzebuje postawić taki w pokoju dziecka, który przy włączonym kaloryferze i zamknietym oknie staje się pustynią o północy.

Z góry dziękuje za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 875940
    zosin9
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Z nawilżaczami jak z innymi rzeczami jest tak, że zawsze coś za coś. Ultradżwiękowe pobierają mało energii ale woda (kamień) niszczy przetworniki. Parowe żrą na potęgę ale są ciche, choć też ulegają zakamienieniu. Mechaniczne są najmniej pradożerne ale hałaśliwe. W nocy, w cichym dziecinnym pokoju będzie wyraźnie słyszalny. Najlepszym rozwiązaniem jest zimny wychów, czyli utrzymanie temperatury w pokojy do 21 stopni i wietrzenie co pozwala utrzymać wilgotność powyżej 50%. Naszczęście dzieci szybko rosną.
  • REKLAMA
  • #3 877327
    melassa
    Poziom 2  
    Pokój mojego dziecka jest dziwny. Jeśli otworzy w nim się okno natychmiast robi się w nim potwornie zimno pol godziny i można złapać zapalenie płuc.

Natomiast przy zamknietych plastikach ok godziny 2300-2400 tworzy się zwiesina w powietrzu a nad ranem nie da się oddychać.

Więc pozostaje tylko nawilżacz. Rozwiązanie podwieszania na kaloryferze pojemnika z wodą też nie zdaje egzaminu.

W związku z tym ponawiam pytanie czy moglibyście polecić jakieś urządzenie do tego typu pokoju w rozsadnej relaci cena/jakość.

Z góry dziękuje.
REKLAMA