logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka Briggs 550 Series 4.5 KM - nie odpala po uruchomieniu bez noża

piotrek g 31 Paź 2010 18:11 20481 8
REKLAMA
  • #1 8685842
    piotrek g
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam, mam problem z kosiarką brigsa 550 siries 4.5 km. Jest to nowa kosiarka dostała wibracji od noża więc postanowiłem go ściągnąć, lekko odgięte pióro, ale podkusiło mnie aby odpalić ją . Odpaliła a po chwili zgrzytnęło i nie chce już odpalić. Przypuszczam że to klin na kole zamachowym. Nie wiem czy oddać na gwarancji cz sam jechać do serwisu bo nie uznają gwarancji.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8686196
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8687289
    piotrek g
    Poziom 10  
    Kolego przy pociąganiu za sznurek to kompresję ma dobrą próbuje nawet kichać,nie wiem czy to dobry znak,mogę spróbować wymienić ten klin tylko obawiam się czy tam są jakieś ustawienia zapłonu czy innych żeczy, czy tylko sciągam samo koło. jeszcze jedna sprawa czy niema tam jakiś plomb gwarancyjnych
  • Pomocny post
    #4 8687714
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 8687838
    piotrek g
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuję kolego, poinformuje o postępach. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 8692746
    orzel-jak
    Poziom 16  
    Ocena: 188
    Dodam jeszcze żebyś sprawdził wał czy się nie skrzywił skoro były wibracje. Wtedy to tylko do warsztatu, oczywiście poza gwarancją.
  • #7 8694861
    piotrek g
    Poziom 10  
    Witam koledzy, byłem dziś w serwisie niestety wał się skrzywił, zna ktoś może koszty prostowania chciałbym porównać. Pan serwisant powiedział że trzeba wyjąć wał wtedy będzie 100%, prostowanie zewnętrzne nie jest skuteczne, wykańcza łożyska. Jedyna pocieszająca informacja, to taka że będzie kontynuowana gwarancja.
  • #8 8694960
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 9342588
    piotrek g
    Poziom 10  
    Dziękuje wszystkim za cenne uwagi, naprawiłem kosiarkę. Wał był skrzywiony no i przy okazji pękło koło zamachowe, było aluminiowe. Do osób z podobnym problemem, nie prostujcie wału bez rozbierania silnika, nie daje 100% efektu, moja naprawa wyniosła 270zł. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nową kosiarką Briggs 550 Series 4.5 KM, która nie odpala po uruchomieniu bez noża. Po zdjęciu noża i uruchomieniu kosiarki doszło do zgrzytu, co sugeruje uszkodzenie klina na kole zamachowym. Użytkownik został poinformowany, aby nie przyznawać się do uruchomienia kosiarki bez noża, aby nie stracić gwarancji. Wymiana klina jest możliwa bez konieczności ustawiania zapłonu, a plomb gwarancyjnych nie ma. Po dalszych badaniach okazało się, że wał kosiarki jest skrzywiony, co wymaga naprawy w serwisie. Koszt prostowania wału wynosi od 150 do 200 zł, a całkowity koszt naprawy, w tym wymiana koła zamachowego, wyniósł 270 zł. Gwarancja na kosiarkę została przedłużona.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA