logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PS3 40 gb dziwnie sie wyłącza czy to YODL czy coś innego?

rumcajs 10 Lis 2010 22:19 3211 6
REKLAMA
  • #1 8727672
    rumcajs
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam

PS3 40 gb
    Po włączeniu jak jest zupełnie zimna pojawia się ekran powitalny i menu i zaczyna wiatrak wchodzić na maksymalne obroty i konsola się wyłącza zdarzę jeszcze zobaczyć napis " System uległ przegrzaniu wyłącz konsole i odczekaj" czy coś w tym stylu

Po ponownej próbie włączenia zapala się zielona dioda wiatrak wchodzi na maksymalne obroty i konsola się wyłącza i dioda mruga na czerwono

Sprawdzałem z dyskiem włożonym i wyjętym , konsole rozebrałem wentylacja czysta wymieniona pasta pod układami.
    Czytnik Blu-ray płyty przyjmuje i na zawołanie ( jak zdążę to oddaje )
    Czy ktoś z formułowiczów miał podobny problem i może coś doradzić?

Pozdrawiam Adam
  • REKLAMA
  • #2 8728575
    cash180
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    Witam miałem podobny problem winny był radiator na GPU, odkleił się lekko co spowodowało że rdzeń GPU nie oddawał ciepła prawidłowo i konsola też mi się przegrzewała, a więc sprawdź radiatory na GPU i też nie zaszkodzi sprawdzić CPU.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 8728911
    rumcajs
    Poziom 12  
    Dzięki za odpowiedź

Pytanie czy w warunkach domowych można jakoś podkleić radiator? bo on chyba jest lutowany? czy nie ?
    A może go potraktować opalarką tylko na ile 400C?

Pozdrawiam Adam
  • REKLAMA
  • #4 9483041
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Witam rumcajs rozwiązałeś ten problem z konsola??
  • REKLAMA
  • #5 9483079
    Bimer535
    Poziom 21  
    Ocena: 111
    żadne opalarki i inne takie głupie pomysły.Jak się odkleił radiator daj tam nową pastę i skręć to w całość jak było.To najlepsze rozwiązanie z możliwych.
  • #6 9483294
    rumcajs
    Poziom 12  
    Witam
    Niestety rozwiązałem na dwa sposoby
    1 dałem do firmy która się zajmuje YODL-ami i okazało się że to nie to tylko padł czujnik w układzie GPU -wiec nieopłacalna naprawa tylko jako dawca na części bo reszta była dobra
    2 Sprzedałem jako dawce na all..... poszła za uczciwe pieniądze bo opisałem co i jak

Pozdrawiam Adam
  • #7 14000904
    rumcajs
    Poziom 12  
    Temat do zamknięcia
    Pozdrawiam Adam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z konsolą PS3 40 GB, która wyłącza się po osiągnięciu maksymalnych obrotów wentylatora, wyświetlając komunikat o przegrzaniu. Po rozebraniu konsoli i czyszczeniu wentylacji oraz wymianie pasty termoprzewodzącej, problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie radiatorów GPU i CPU, a także proponują, aby nie stosować opalarki do ich naprawy. Ostatecznie autor postu informuje, że oddał konsolę do serwisu, gdzie stwierdzono uszkodzenie czujnika GPU, co uczyniło naprawę nieopłacalną. Konsola została sprzedana jako dawca części.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA