logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się Windows XP po instalacji TP-LINK TL-WN350GD - jak naprawić?

karbar69 13 Lis 2010 12:52 2726 4
REKLAMA
  • #1 8737738
    karbar69
    Poziom 9  
    Witam.Chciałbym opisać problem z jakim się spotkałem po zakupie karty wifi TP-LINK TL-WN350GD.Po zamontowaniu w kompie i wgraniu strowników dostarczonych z zakupionym PCI Adapter.Po załączeniu sieci po chwili zawiesza się winda i koniec ratuje tylko restart ,mogę dodać jeszcze ,że płyta główna to KT4AV MS-6712(v1.X)ATX. System windows XP bez załączonej sieci pracuje bezproblemowo.jeszcze dodam że posiadam Router TL-WR543G ,laptop który korzysta z routera działa prawidłowo .Proszę o podpowiedzi jak to uruchomić żeby wifi w stacjonarnym działało bezproblemowo czy szukać innego sterownika ,a może ktoś miał podobny problem i udało mu się go przeskoczyć...
  • REKLAMA
  • #2 8737921
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Na początek sprawdź na nowszej wersji sterownika.
  • REKLAMA
  • #3 8738136
    karbar69
    Poziom 9  
    No nie stety ,ściągnąłem sterownik TL-WN350GD_100630 z datą 6/30/2010 i nadal to samo ,popróbuję jeszcze...

Dodano po 2 [godziny] 17 [minuty]:

To może polecicie mi jakąś niedrogą kartę wifi
  • REKLAMA
  • #4 8741338
    karbar69
    Poziom 9  
    Wsadziłem tą kartę do drugiego kompa dużo nowszego i działa prawidłowo,więc postanowiłem ją pozostawić a do starego kupić inną ,PROSZĘ podpowiedzcie która działa z płytą KT4AV MS6712 , to popularny mainboard może komuś działa wifi na tej płycie głównej bez problemowo z góry dzięki...
  • #5 8751304
    karbar69
    Poziom 9  
    Witam ,za wcześnie się cieszyłem ,WIFI w nowszym kompie zrobił mi niezły syf ,a mianowicie kiedy komp chodził było wszystko ok ,ale po wyłączeniu go i ponownym rozruchu po jakimś czasie ,komp nie chciał się uruchomić tylko restartował się przy uruchomianiu windy do jakiegoś momentu . Dopiero jak wyciągnąłem kartę wifi z bebechów ,udało mi się uruchomić windę w trybie alarmowym i przywrócić system z przed tygodnia i teraz nie wiem czy karta jest uszkodzona i narobiła takie szkody ,czy nadal nieodpowiedni sterownik,może ktoś mi podpowie czy reklamować to badziewie czy szukać w sieci inny sterownik... z góry dzięki
REKLAMA