logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niski upload i rozłączanie internetu - router EDIMAX AR-7084GA, Netia 8Mbit/s

ciebie20 18 Lis 2010 18:48 3242 6
REKLAMA
  • #1 8759974
    ciebie20
    Poziom 2  
    Witam, chciałbym abyście pomogli mi z moim problemem. Od 2 tygodni internet "zamula mi" i czasem się rozłancza. Podczas uploadu jakiegoś pliku na hotfile o wadze 350 Mb 2 tyg. temu wysyłało mi z prędkością 36-40kb/s przez ftp (filezilla), teraz prędkość ta wynosi około 1-5kb/s i po wrzuceniu 1 Mb, nawet czasem nie wrzuci tego 1 Mb odłącza się od serwera(filezilla od hotfile), albo wogólne internet mi się rozłancza i mam problemy z ponownym połączeniem się z internetem.

A więc moje pytania brzmią:
    1. Jak mogę temu zaradzić?
    2. Czemu tak się dzieje?

Informacje:
    router: EDIMAX AR-7084GA
    odbiornik wifi: WIFI Edimax EW-7318USg + antena o lepszym zasięgu (podobno, jednak po zmianie anteny na tą siła sygnału się zwiększyła i wynosie w tej chwili 5,5 Mb/s. A tak to 11 Mb/s ... )
    Dodam iż router jest na parterze a komputer stacjonarny z odbiornikiem znajduje się na 1 piętrze
    Internet posiadam z Netii 8Mbit/s
    Załączniki:
    • Niski upload i rozłączanie internetu - router EDIMAX AR-7084GA, Netia 8Mbit/s test.png (20.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 8760031
    globusek14
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Robiłeś coś że tak się zaczęło dziać?

Zeskanuj ComboFixem - są takie robaki co infekują dostęp do internetu.
  • REKLAMA
  • #3 8760419
    ciebie20
    Poziom 2  
    Nic nie grzebałem w ustawieniach internetu(konfiguracja routera) i itp. A i po pobraniu pliku okno pobierania pliku się minimalizuje gdy próbuję je otworzyć.

Dodano po 19 [minuty]:

Nic nie pomogło. Daje log z programu.
    Załączniki:
    • ComboFix.txt (25.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 8763353
    ciebie20
    Poziom 2  
    Niestety problem nie został rozwiązany. (odświeżam)
  • #5 9727649
    raczkowski1
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam
    Mam podobny problem, dlatego odświeżam temat.
    Mam Edimax AP EW-7206APg i przez wifi mam kiepski upload(nawet między komputerami). Czy to jakieś ustawienia, czy sprzęt może być uszkodzony?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 10146939
    unnamed1234
    Poziom 10  
    Mam ten sam problem. Na routerze jest 2x nizszy upload niz na modemie dialogu (zarowno przez kabel jak i wifi).
  • #7 10147693
    raczkowski1
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Hej, niestety nie wiele mogę pomóc. U siebie zmieniałem moc moc anteny i kanał nawet na 14 i nic. Na razie nie potrzebuję uploadu dużego ale nadaje się tylko do wymiany raczej.

Mi po kablu raczej działa z tego co widzę, chociaż tego nie testowałem specjalnie. Ja sobie po prostu uszkodzonego AP podłączyłem bezpośrednio do ISP w trybie station/infrastucture i download mam OK(z tego wynika że z AP do PC upload po kablu jest OK, jedynie z AP do ISP jest kicha czyli po WiFi)

Pozdrawiam
    Dario

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niską prędkością uploadu oraz częstym rozłączaniem się internetu na routerze EDIMAX AR-7084GA, korzystając z łącza Netii 8Mbit/s. Prędkość uploadu spadła z 36-40 kb/s do 1-5 kb/s, co powoduje problemy z przesyłaniem plików. Użytkownik wymienił antenę w odbiorniku WIFI Edimax EW-7318USg, co poprawiło siłę sygnału, ale nie rozwiązało problemu. Inni użytkownicy również zgłaszają podobne trudności z urządzeniami Edimax, sugerując, że mogą to być problemy z ustawieniami lub uszkodzeniem sprzętu. Proponowane rozwiązania obejmują skanowanie systemu w poszukiwaniu wirusów oraz testowanie połączenia kablowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA