Witam, chciałbym abyście pomogli mi z moim problemem. Od 2 tygodni internet "zamula mi" i czasem się rozłancza. Podczas uploadu jakiegoś pliku na hotfile o wadze 350 Mb 2 tyg. temu wysyłało mi z prędkością 36-40kb/s przez ftp (filezilla), teraz prędkość ta wynosi około 1-5kb/s i po wrzuceniu 1 Mb, nawet czasem nie wrzuci tego 1 Mb odłącza się od serwera(filezilla od hotfile), albo wogólne internet mi się rozłancza i mam problemy z ponownym połączeniem się z internetem.
A więc moje pytania brzmią:
1. Jak mogę temu zaradzić?
2. Czemu tak się dzieje?
Informacje:
router: EDIMAX AR-7084GA
odbiornik wifi: WIFI Edimax EW-7318USg + antena o lepszym zasięgu (podobno, jednak po zmianie anteny na tą siła sygnału się zwiększyła i wynosie w tej chwili 5,5 Mb/s. A tak to 11 Mb/s ... )
Dodam iż router jest na parterze a komputer stacjonarny z odbiornikiem znajduje się na 1 piętrze
Internet posiadam z Netii 8Mbit/s
A więc moje pytania brzmią:
1. Jak mogę temu zaradzić?
2. Czemu tak się dzieje?
Informacje:
router: EDIMAX AR-7084GA
odbiornik wifi: WIFI Edimax EW-7318USg + antena o lepszym zasięgu (podobno, jednak po zmianie anteny na tą siła sygnału się zwiększyła i wynosie w tej chwili 5,5 Mb/s. A tak to 11 Mb/s ... )
Dodam iż router jest na parterze a komputer stacjonarny z odbiornikiem znajduje się na 1 piętrze
Internet posiadam z Netii 8Mbit/s