bogiebog napisał: Wygląda OK, a jak to chodzi ?
W tym momencie, bo sprawdzam cały czas na tym samym filmie... nie tnie, co cięło.
Jeżeli chodzi o wykres ten pierwszy, jaki zrobiłem UP to przy AUTO cięło cały czas w tych samych momentach.
Zobaczę jeszcze na całym filmie czy nie zetnie go i ew. na innym HD zerknę to dam znać :]
Dwa filmy oglądnięte i powiem tak. Na jednym zerwało w jednym miejscu, ale na drugim byłem już zmuszony do wyłączenia, bo po pierwszym zacięciu poszło, ale potem za parę min. na dobre zdusiło obraz i dźwięk. Pierwszy film jakość 720p, a drugi 1080.
Dodano po 5 [godziny] 50 [minuty]: Zrobiłem mały eksperyment.
Zapodałem film ponad 6GB na sieć i włączyłem go na laptopie. Sytuacja jest taka sama jak przy opcji DLNA na BD. Myślałem, że może coś z odtwarzaczem, ale coś takiego jak się dzieje raczej wyklucza taką opcję i zostaje jedynie wina sieci.
Dodano po 3 [godziny] 38 [minuty]: Myślę, że biegniemy ku końcowi moich problemów w tym temacie
Poczytałem trochę sobie i takie końcowe zapytanie jeszcze do kolegi/kolegów.
Robiąc WiFi w standardzie IEEE 802.11n będzie konieczna zmiana kart sieciowych?
- pytam w sensie, aby dana prędkość była spełniona oraz czy w takim przypadku odtwarzacz poleci w DLNA na coś takiego?
Drugie zapytanie w tym temacie - są urządzenia, które pracują z transmisją 150 czy też 300 Mb/s
- iść w stronę 300Mb/s czy dla domowej sieci wystarczy 150Mb/s? Pytam w takim sensie czy to człowiek jest w stanie wykorzystać, bo nie problem mieć moc nowinek technicznych, z których i tak się nie będzie, na co dzień korzystało, a ceny routerów ze 150/300Mb/s w sumie są podobne.
Myślę, że moja wiedza, aby to wszystko sobie ogarnąć w samotności pozwala jedynie na oglądanie się za nowym routerem ADSL+ ze standardem "N"
Wychodzi na to, że z tańszej półki taki router będzie w granicach 180zł. i zakres 2,4GHz, bo z 5GHz urządzenia są znacznie droższe ok. 400 - 500zł. w górę
- dla zwykłego śmiertelnika rozumiem, że 2,4GHz wystarczy, aby pograć w sieci czy też oglądnąć film HD - DLNA?
- 2,4GHz można dostać w podobnej cenie TP-LINK TD-W8961ND oraz Netgear DGN1000 Router Wifi 150 ADSL - myślę, że jakaś lektura, co do tych routerów będzie również potrzebna.
Pozdrawiam!