Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Electrolux EWF 12470W - Instrukcja Serwisowa

pawszka 27 Nov 2010 18:52 19021 8
    pawszka
    Level 10  
    Witam,
    mam pralkę od 3 lat i nie miałem z nią problemu. Teraz zauważyłem, że pomimo zakończenia programu - mruga "0:00", to nie zawsze spuści wodę i dalej pierze. "Przedmuchałem" presostat i rurkę dochodzącą do niego. Pompa też jest czysta. W wężu między bębnem a pompą jest magiczna kulka - ale chyba powinna tam być.
    Co jeszcze sprawdzić?
    Pralka nie sygnalizuje żadnego błędu.
    Czy ktoś wie jak zrobić twardy reset w tym typie pralki?
    pawszka
    Level 10  
    zwykły reset nic nie daje, a innego nie ma opisanego w instr. użytkownika.
    Dzisiaj zaczęła robić jeszcze coś dziwnego:
    - jak się włącza wirowanie, to po dwóch obrotach wyłącza się całkowicie i stoi. Próbowałem również bez prania. Tak samo się zatrzymuje. O co może jej chodzić?
    pawszka
    Level 10  
    Dzisiaj wypróbowałem jeszcze włączanie pralki z wduszonymi dwoma skrajnymi prawymi przyciskami. Wchodzi w tryb serwisowy - ale tylko się domyślam co robi. Niby wszystko jest OK. Nie wiem jakie wartości powinna mieć temperatura?
    Później wychodzę z tego trybu (wyłączam ją) a następnie włączam pralkę z wduszonym przyciskiem ostatnim i 3- z prawej. Na wyświetlaczu pojawia się napis "ELE" i pralka zaczyna działać. Co to jest ELE?
    Czy ktoś ma może opis tych funkcji serwisowych - instrukcję serwisową??
    pawszka
    Level 10  
    Dzisiaj pojawił się błąd E11. Co mogę sprawdzić? Niby wszystko działa a program w połowie się zawiesza i pranie stoi z wodą?
    pawszka
    Level 10  
    no zawory sprawdzałem i omomierzem i jest OK. Wizualnie też się pralka szybko napełnia. Presostatu nie mam jak sprawdzić, ale w trybie serwisowym na wyświetlaczu pokazuje przyrost wartości jak się bęben napełnia wodą. Problem tylko dlaczego w pewnym momencie zawiesza się program prania???
    pawszka
    Level 10  
    Electrolux EWF 12470W - Instrukcja Serwisowa
    Jeszcze jedna informacja błąd E11 pojawia się w trybie serwisowym na 10-kroku - tym z samym "kwiatkiem" (szczegóły na fotce). Czy ktoś wie co jest sprawdzane w tym kroku?
    pawszka
    Level 10  
    serwisant zdiagnozował przebicie na silniku. Założył nowy (regenerowany) silnik i działa.