logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moduł GPRS T2 - diody mrugają mimo dobrej karty SIM, brak SMS-ów

pocjan 20 Gru 2010 08:33 919 5
REKLAMA
  • #1 8891082
    pocjan
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam!
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi pomóc w ustaleniu usterki modułu GPRS T2. Pomimo, że karta SIM jest dobra mrugają diody B,A i jedna bez oznaczenia, po wyjęciu karty i uruchomieniu modułu sytuacja taka sama. Zaznaczam, że podłączenia modułu są poprawne. Na początku po pierwszym starcie centrali Integra 64 moduł wysyłał SMS-y. Podejrzewam uszkodzenie modułu lub brak styku karty z płytką. Z góry dziękuję za każdą sugestię. Pocjan
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8891176
    bulba1
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Po pierwsze sprawdź kart np. w telefonie czy dział poprawnie - może by coś z kartą
    Po drugie włóż na próbę inna kartę np. z własnego telefonu i sprawdź.
  • REKLAMA
  • #3 8891221
    pocjan
    Poziom 10  
    Dzięki! sprawdzałem kartę, w telefonie działa, inną kartę sprawdzę później, nie wiem czy nie będzie problemu z inną bo moduł zaprogramowano na starą kartę SIM. ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8891410
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Jeśli mrugają 3 diody (A, B i pierwsza nad nimi, czyli dioda od zasięgu), to według instrukcji oznacza to, że "logowanie do sieci GSM nie powiodło się; brak karty SIM.".
    Spokojnie można spróbować z inną kartą, trzeba tylko pamiętać, żeby kod PIN był dobrze ustawiony bo karta zostanie zablokowana i potrzebny będzie kod PUK (odblokowanie tylko z telefonu).
    Nr. centrum SMS też musi być konsekwentnie zachowany.
    Swoją drogą, moduł należy programować z komputera (GPRS-SOFT), czy coś się pokazuje w programie ? Więcej szczegółów proszę ;)
  • REKLAMA
  • #5 8891628
    pocjan
    Poziom 10  
    Dziękuję za porady , będę walczyć dalej, o efektach powiadomię.
  • #6 8894106
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA