logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GPRS T2 i Integra64 - SMS nie rozbraja alarmu, konfiguracja przekaźnika

totti25 22 Lut 2011 13:09 2116 3
  • #1 9186982
    totti25
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam taki problem otóż gdy wysyłam smsa posiadam integre64 to zazbraja mi alarm, ale gdy wysyłam żeby mi rozbroił to nie rozbraja. Wyjście przekaźnikowe z GPRS T2 jest podłączone następująco pierwsze NO wchodzi do com centrali ,a drugie NO wchodzi do z4 centrali. Wejście w centrali jest zaprogramowane jako typ 82 załącz/wyłącz czuwanie.
  • #2 9187001
    darek_wp
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Musisz sprawdzić 2 rzeczy:
    1 czy po zwarciu przekaźnika przy załączonym alarmie zostanie on rozbrojony - to test poprawności działania centralki
    2 czy po przesłaniu SMS za każdym razem zadziałał przekaźnik - to będzie test poprawności konfiguracji i działania GPRS T2.
    Jeśli i jedno i drugie sprawdzenie da wynik pozytywny trzeba będzie szukać problemów na styku przekaźnik-centrala.
  • #3 9187279
    totti25
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    przy każdym wysłaniu smsa styk przekaźnika w GPRS działa. W centrali mam wejscie oprogramowane jako NO podobnie w GPRS również wyjście przekaźnika jest jako OC może to? albo inny tryb pracy przekaźnikowego wyjścia?
  • #4 9187611
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    Zewrzyj Z4 do masy (COM) powinno załaczyć czuwanie natomiast rozwarcie powinno wyłaczyć czuwanie strefy.Jeśli tak nie jest zobacz czy strefa którą ma sterować to wejście jest przypisana do tego wejścia ,dopiero póżniej dopinaj GPRS T2 do centrali.
REKLAMA