Ja bym się zdecydował raczej na NavRoad. Obydwa modele różnią się wielkością ekranu i dodatkowymi bajerami. Dlaczego akurat ta nawigacja ? Posiada Windowsa i w każdej chwili możesz sobie nawigację odblokować itp. Po za tym większa jest baza programów do nawigacji.
Jeżeli planujesz 90% w Polsce - to bierz coś, na czym pójdzie Automapa - czyli na Windows CE - z podanych przez Ciebie tylko Navroad spełnia to kryterium
Narazie pierwsze testy i relacje nowych uzytkownikow TT 100x sa raczej letnie. SW jakby oficjalny a w fazie beta Wiekszosc ficzerow w PL nie jest dostepna.
Jezdzilem troche na TT 720 w kraju i zagranica i moim zdaniem pod wzgledem wygody obslugi chyba nie ma nic lepszego. Przykladowo korzystanie z PDA Mio plus AM to byla masakra. W TT na ekranie sama esencja, do tego szybka kalkulacja tras. Duze ikony. Jedyne czego mi brakowalo to asystenta pasa na zagranicznych autostradach w wyniku czego raz zabladzilem Z innych rzeczy - slaba przyssawka, powrot z menu jest zle rozwiazany, brak gniazda zasilania w uchwycie.
Natomiast co do Garmina 3790T - super urzadzenie, ktore moge porownac do iPhone 4 pod wzgledem gabarytow, jakosci wykonania i designu. Szybkosc, plynnosc dzialania, czulosc i jasnosc ekranu, jakosc wykonania. Wbudowany zyro sensor - obracasz nawi i zmienia sie orientacja ekranu automatycznie. Niestety zamknieta architektura, ale dzieki temu calosc smiga jak marzenie. 1490T mial gorszy wyswietlacz i byl wolniejszy.
Funkcja glosowa w 3790T nie obsluguje polskiego jezyka i pewnie sie to nie zmieni. To samo zreszta jest chyba w TT. Nie winilbym zreszta tu Garmina - polski jezyk jest duzo bardziej skomplikowany, niz angielski. Ta funkcja w Garmin 3790T podobno jest lepiej zaimplementowana, niz w najnowszym TT 100x, gdzie caly proces odbywa sie nieco inaczej. Byc moze zreszta lepiej z naszego punktu widzenia - moze da sie wtloczyc wlasne komendy ???
Nie podoba mi sie tylko kolorystyka tras (koszmarny fiolet), ale to mozna zmienic.
Jezeli chodzi o aktualizacje to jest chyba lepiej, niz w TT - mozna wykupic raz dozywotnia subskrypcje i ma sie problem rozwiazany na wieki wiekow W TT warto zakupic urzadzenie z 2-letnia subskrypcja, ale to i tak nie to samo co w Garminie. Nie wiem tylko jak dokladnosc tych map w 3790T - wielkich skarg nie slyszalem, aczkolwiek pewnie sila rzeczy pokrycie moze byc slabsze, niz w AM.
W razie czego jest darmowy UMP.
Oprocz tego mozna rozwazyc w tym segmencie Navigon 70 Premium pracujacy na WinCE 6. Tutaj jest chyba ta przewaga, ze urzadzenie da sie odblokowac i wgrac ew. AM.
Becker chyba podobnie - sa nowe modele z serii 43 z funkcja Live itd
Navroad wydaje sie najrozsadniejszym wyjsciem, choc napewno jako urzadzenie bedzie gorszej jakosci a sama AM pomimo duzej elastycznosci i ogromu mozliwosci jest przerostem formy nad trescia. Skupiaja sie na maksymalnej liczbie ficzerow, a nie potrafia porzadnie zoptymalizowac tego softu. W zasadzie z gory mozemy zalozyc, ze w kazdym miescie sa korki To takie odwrocenie uwagi od prawdziwych problemow tego softu. Nawet wersja iAM pod iOS 4.x klatkuje - wstyd !!! Mam nadzieje, ze Apple Store odrzuci im ta wersje - zreszta sa spekulacje, ze byc moze juz to zrobili. Generalnie ten caly AppStore moze miec powazny plus - w rece uzytkownikow przynajmniej nie trafiaja niestabilne i niedopracowane gnioty.
Mam od kilku dni Nawroad 470 i minusy jakie u niej zauważyłem to kiepski głośnik i mało pojemna bateria.
Żałuję że nie zdecydowałem się na MIO MOOV 500.
limerro dzięki za wyczerpującego i treściwego posta.
Na dzień dziesiejszy obstawiam za Garminem 1490T i NavRoad Q1.
Z garmina już wielokrotnie korzystałem a z modelu 1490T 3 dni temu.
MINUSEM 1490T
-bardzo powolna praca, odświerzanie map mega wolne.
-Obliczanie nowej alternatywnej trasy stosunkowo długo trwało.
-Czułość ekranu w normie chodź mogło by być szybciej
PLUSEM bardzo przejrzyste i intuicyjne menu, dobrze wykonana obudowa.
Teraz potestuje NavRoad Q1. Na pierwszy rzut oka to
PLUSEM Q1 jest
- solidna obudowa
- pojemna bateria 1900mAh
- wejśćia i wyjścia
- dla mnie że jest to użądzenie multimedialne ( odtwarzanie MP3, Filmów )
MINUSY po teście
Garmin 1490T LMU kusi mnie dożywotnią aktualizacją
Q1 hmmm multimedialnością i otwartym systemem
Dochodzimy do podobnych konkluzji. Na youtube.pl jest filmik, gdzie paradoksalnie 1490T przelicza te sama trase znacznie szybciej, niz 3790T
NavRoad Q1 - b. dobre opinie na komputroniku. Jezeli dobrze pamietam mam tego samego dwurdzeniowego Telechipsa w mp3 playerze Sony, chociaz dwurdzeniowy to chyba nietrafione okreslenie. Tam jedna czesc jest odpowiedzialna za akceleracje wideo, a druga to CPU.
No i NR560BF odpadł w przedbiegach.
Jak go odpaliłem i zobaczyłem menu to zbladłem - tak kiepskiego i ubogiego menu to już dawno nie widziałem może to i nie wyznacznik jakości i poprawnego działania ale nie mógł bym znieśc tego niebieskiego kolorku.... :/
Czułość ekranu tragedia.... Q1 wg mnie ma lepszy ekran.
Q1 prezentuje się pod każdyn względem dużo lepiej niż NR560BF
ale...
po długim namyśle i ponownym użytkowaniu stwierdziłem że jednak dla mnie najlepszą opcją będzie Garmin 1490T z LMU.
Cena podobna jakość garmina jest jednak najwyższa. Co do czułości ekranu w Garminie to cofam słowa...
pobawiłem się nim w ciepłym pomieszczeniu i jest mega różnica - wcześniej próbowałem z nim coś zrobić jak leżał w samochodzie w niskich temp.
Jasność ekranu w Garminie rewelacja no i to mega proste i intuicyjne menu.
✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru nawigacji GPS, rozważając modele Garmin, TomTom i NavRoad. Wśród modeli Garmin, NUVI 3790T i 1490T są najczęściej wspominane, z uwagą na funkcję głosową oraz dożywotnie aktualizacje map w modelu 1490T. NavRoad Q1 i NR560BF są również porównywane, z Q1 uznawanym za lepszy ze względu na solidną obudowę i multimedia, podczas gdy NR560BF krytykowany jest za ubogie menu i czułość ekranu. TomTom GO 1000 i 1005 mają mieszane opinie, z użytkownikami wskazującymi na problemy z oprogramowaniem. Użytkownicy podkreślają, że nawigacja będzie głównie używana w Polsce, co wpływa na wybór modeli obsługujących Automapę. Wygenerowane przez model językowy.