logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AWE 9629 Whirlpool,dziwne dźwięki bębna pralki(skrzeczenie)

emil_acx 30 Gru 2010 06:15 7413 5
REKLAMA
  • #1 8932930
    emil_acx
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Mam nie cały rok pralkę, do tej pory nic się nie działo.
    Ale ostatnio po włączeniu pralki zaczęła wydawać dziwne dźwięki przy małych obrotach bębna w pralce słychać jest skrzeczenie jakby gumy.Ten przypadek zbadałem jak pralka była pusta i jak pokręciłem bębnem ręcznie też skrzeczała.
    Co może być przyczyną takiej rzeczy, czy mam wezwać w tej sprawie serwisanta.
  • REKLAMA
  • #2 8935545
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 273
    Sprawdż dokładnie bęben, może coś tam siedzi, jakiś metal i trze. Jeśli nie ma nic, to tylko serwis.
  • REKLAMA
  • #3 8937709
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    Zdejmij pasek napędowy wielorowkowy.Jeśli skrzeczenie ustanie to wymień pasek.Jeśli nie ustanie wymontuj grzałkę i przez otwór po grzałce przyświecając sobie lampą obejrzyj wnętrze kotła w poszukiwaniu obcych przedmiotów.
  • REKLAMA
  • #4 8938885
    sujka5
    Poziom 26  
    Ocena: 536
    to nic groźnego słychać jak V-ring (uszczelniacz łożysk) trze o płytkę uszczelniającą normalna rzecz nie przejmuj się....
    Ps. nie słuchaj kolegów i nie rozkręcaj pralki bo masz ją na gwarancji.....
    jak już to w ostateczności wezwij servis ale pamiętaj że za wezwanie nieuzasadnione płaci klient.....
  • REKLAMA
  • #5 8944887
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    sujka5 napisał:

Ps. nie słuchaj kolegów i nie rozkręcaj pralki bo masz ją na gwarancji......
    Kolega emil_acx nic nie pisał że ma pralkę na gwarancji.Można mieć pralkę dwa dni i nie mieć gwarancji...
  • #6 9162091
    AGDrepair
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Należy sprawdzić czy nie ma obcego przedmiotu miedzy zbiornikiem a bębnem oraz czy bęben nie ociera o uszczelke zbiornik-obudowa
REKLAMA