logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu

bananek95 02 Sty 2011 14:43 3580 13
REKLAMA
  • #1 8947097
    bananek95
    Poziom 10  
    Mam problem z kierunkowskazami. Po włączeniu ich nie miga kontrolka ani nie migają światła. Niema też świateł cofania i stopu. Sprawdzałem przełącznik i bezpiecznik w głównej skrzynce to wyglądają na dobre. Do bezpiecznika nie dochodzi napięcie. Prosiłbym o szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 8947218
    MagicBox
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Sprawdź kabel od tego bezpiecznika. Mógł się przepalić.
  • #3 8955232
    Hans30
    Poziom 28  
    Ocena: 470
    Sprawdź czy wszystkie zasilania dochodzą do skrzynki bezpiecznikowej jak dochodzą i dalej to samo wymień skrzynkę
  • #4 8955906
    nightingale
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    skrzynki do regeneracji
    duza na dzien dobry,ale dobrze zrobic od razu mala

i nic nie wymieniac ,bo trafi druga taka samą,zregenerowac i zamknąć sprawe

ktory model scorpio mk2 czy mk3?
  • REKLAMA
  • #5 8956425
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 8956647
    nightingale
    Poziom 15  
    a prosze bardzo
    rozkladasz skrzynke na czesci
    11 plytek ze sciezkami,kazda sciezka do czyszczenia papierem sciernym
    skladasz smarujac wazelina bezkwasowa i amen

to samo z mala skrzynka
    standardowa usterka elektryczna w scorpio

scorpio mk2 i mk3 ma w takim miejscu zlokalizowane skrzynki,ze leje sie do nich woda i podmakaja jak sa niedrozne odplywy
    dodatkowo w scorpio mk3 woda leje sie na wiazke podluznicy
  • #7 8956693
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 8956877
    nightingale
    Poziom 15  
    bzdury opowiadasz kolego i najwyrazniej nie widziales skorodowanej skrzynki bezpiecznikowej ze scorpio

mam udokumentowac zdjeciami taka robote?
  • #9 8956900
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 8958676
    nightingale
    Poziom 15  
    Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu Ford Scorpio 2.0 1994 - brak kierunkowskazów, świateł cofania i stopu

jezeli uwazasz,ze wystarczy umyc woda i wydrapac jezyczki,ktore wchodza do wtyczki to jestes w bledzie.W niektorych wypadkach sciezki sa tak skorodowane,ze trzeba je wymienic na inne.
    Z tej skrzynce ze zdjecia wylała sie woda,pomimo droznych odplywow i teoretycznej suchosci wokolo niej
    to auto zaczelo zyc wlasnym zyciem,swiecily same swiatla,same spryskiwacze dzialaly,wycieraczki same wycieraly i wył klakson

w 99% wypadkow w scorpio mk2 za wszelkie sprawy z elektryka odpowiadaja skrzynki

w mk3 to 50/50 skrzynki i zgnita wiazka podluznicy i silnika
  • #11 8958830
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 8959301
    nightingale
    Poziom 15  
    ja wiem ze sa oznaczone,ale jestem na tyle slepy,ze nie bede sie doszukiwal cyferek pod swiatlem nie majac okularow na nosie
    oznaczam pisakiem i mam to gdzies

skad wezme inne ? z rozebranej starej i nie nadajacej sie do niczego skrzynki,proste
    zalezy kto co ma w zapasach
    poza tym juz widzialem takie skrzynki w ktorych te łaczniki z blachy mosieznej byly tak skorodowane,ze nie bylo co ratowac i nadawaly sie tylko do wymiany

ze swojej strony wole zrobic w ten sposob jak opisalem i miec swiety spokoj niz slyszec kolejne miauczenie ,ze cos nie gra po jej zalozeniu,szczegolnie,ze w przypadku manulnej skrzyni wyjecie duzej skrzynki nie jest takie idealne( pedal sprzegla przeszkadza jednak troche)

wiazka podluznicy to osobny temat w historii scorpiona
  • #13 8959318
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #14 8961169
    bananek95
    Poziom 10  
    oddałem mojego forda do mechanika niech on sie z nim męccz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem kierunkowskazów, świateł cofania i stopu w Fordzie Scorpio 2.0 z 1994 roku. Po sprawdzeniu przełącznika i bezpiecznika, które wydają się być w dobrym stanie, zauważył brak napięcia do bezpiecznika. Użytkownicy forum sugerowali sprawdzenie kabli od bezpiecznika oraz zasilania w skrzynce bezpiecznikowej. Wiele odpowiedzi dotyczyło regeneracji skrzynki bezpiecznikowej, która jest powszechnym problemem w modelach Scorpio, ze względu na korozję i nieszczelność, co prowadzi do uszkodzeń elektrycznych. Użytkownicy dzielili się różnymi metodami naprawy, w tym czyszczeniem ścieżek i wymianą uszkodzonych elementów. Ostatecznie autor zdecydował się oddać samochód do mechanika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA