logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 3 1.4 1993 - brak ciepłego powietrza mimo sprawnego układu ogrzewania

krisss19 16 Sty 2011 17:17 2465 1
REKLAMA
  • #1 9014642
    krisss19
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam, kupiłem ostatnio golfa 3 z 1993 roku. I mam problem bo nie ma w nim ciepłego ogrzewania. Termostat wymieniony, układ odkamieniony, zostal zalany nowym płynem, nagrzewnica sprawdzona, wszystkie przewody gumowe gorące, nagrzewnica również, czyli obieg jest. Kanały sprawdzone, szczelne, klinki działają i nie dmucha ciepłym powietrzem. Jeżeli ktoś coś wie, co może być przyczyną, proszę napisać jakąś poradę.
  • REKLAMA
  • #2 15298206
    sqwer
    Poziom 2  
    Witam Sprawdź czy na klapkach zamykających, rególujących jakie ma lecieć powietrze jest jeszcze gąbka. Jej brak jest bardzo częstą przyczyną nadmuchu tylko zimnym powietrzem. Miałem podobnie, poradziłem sobie zastąpiając wydmuchaną gąbkę pianką pod panele.

Moderowany przez manta:

Myślisz że czekał pięć lat na poradę?

3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

Kosz.

REKLAMA