logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

saab 9.3- podłączenie subwoofera jakieś pomysły

zabson1983 21 Sty 2011 01:18 6063 3
REKLAMA
  • #1 9035272
    zabson1983
    Poziom 2  
    Witam
    Saab 9.3- 2005, rodzaj radia:saab infotainment plus
    system:premium 150 sport saloon(7 glosnikow)
    dane techniczne(choc nie wiem co to znaczy):
    tone controls:
    bass +-10dB at 60Hz
    terble+- 10dB at 10,000 Hz
    Power output:
    150 W at 1% THD and 13,5V
    frequency range:
    40-11,000Hz(+-dB)
    No wiec do rzeczy, kupilem subwoofer aktywny rms 400W i jak narazie podlaczylem pod hi imput level sygnal wzialem z tylnych glosnikow i smialo moge powiedziec ze gra to nijako(podobno sygnal na tylne glosniki jest filtrowany,choc za bardzo nie wiem oco chodzi). W subie mam tez wejcie low imput level,tyle ze z radia nie mam wyjcia RCA i tu mi sie nasuwa pytanie czy szukac kogos kto mi wyprowadzi kable z orginalnego radia czy moze sprobowac z jakimis przejsciowkami cos kombinowac :/
    wiem ze ktos sie juz tego podejmowal,ale nie moge z nim kontaktu nawiazac dodaje kilka fotek jak by to mialo wygladac
    ps.wiem ze niektorzy podpinali sie pod przednie glosniki i niby uzyskiwali lepsze efekty(gdyz nie byly filtrowane az tak bardzo)
    Rysunki:na zolto zaznaczone sa miejsca w ktorych nalezy wylutowac zeby wyjac plytke z radia, na czerwono miejcsa z ktorych nalezy wyprowadzic kable.
    bede wdzieczny za jakiekolwiek sugestie z Waszej strony
    pozdrawiam
    Rafal

Zdjęcia są wstawione niepoprawnie- do poprawy [damiancz]
    Załączniki:
    • saab 9.3- podłączenie subwoofera jakieś pomysły P1.jpg (131.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9037548
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Ostatnie zdjęcie centralnie z tyłu widać końcówkę mocy i przed nią cztery elektrolity. I tam ja bym podebrał sobie sygnał do dorobienia wyjścia liniowego.
  • REKLAMA
  • #3 9042616
    zabson1983
    Poziom 2  
    Witam, dzieki za szybka odpowiedz, ile za takie wyprowadzenie kabli moga policzyc sobie 'magicy' w Polsce??
    pozdrawiam
    Rafal
  • #4 9045494
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Wszystko zależy jak to zrobią. Czy tylko wyprowadzą kable dodając kondensator i rezystor w szereg czy założą bufor na wyjściu, czy też zrobią bufor z dodatkowym filtrem (jeżeli to ma być wyjście do subwoofera z wycięciem pasma do pozostałych głośników). A biorąc po uwagę konieczność eksperymentów w samochodzie (jest to moduł, który trudno byłoby uruchomić na stole) to może nie być tanio.
REKLAMA