logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 100 C4 2.6 V6 Quattro - brak iskry mimo wymiany cewek i czujników

maras510 23 Sty 2011 00:05 4259 7
REKLAMA
  • #1 9043872
    maras510
    Poziom 10  
    Witam mam problem nie mam iskry a wymieniłem juz cewke zapłonową modół zapłonu czujnik halla i czujnik położenia wału korbowego plus jest na czujniku halla masa tez jest na czujniku napięcia w kostkach są dobe świece wymienione a nadal nie ma iskry.Czy mógłby bys to sterownik silnika???prosze o pomic
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9043982
    maras510
    Poziom 10  
    to znaczy jakiej diagnozy???podłączyc pod komputer???
  • REKLAMA
  • #4 9044012
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3607
    Taniej wyjdzie diagnoza niż wymienianie na "pałę" połowy osprzętu silnika, na zasadzie a nóż się uda i zacznie odpalać
  • #5 9053235
    maras510
    Poziom 10  
    pomoze ktoś???
  • REKLAMA
  • #6 9053265
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2348
    Stawiam na usterkę mechaniczną typu: przerwany przewód, nie łącząca wtyczka, itp. posprawdzaj DOKŁADNIE i dopiero pisz. A drugie pytanie mam, w jakich okolicznościach się to stało (iskra zanikła), podczas jazdy, po jakiejś naprawie/wymianie. I co masz za doradców, że najpierw wymieniasz a póżniej szukasz? Powodzenia.
  • #7 9053279
    maras510
    Poziom 10  
    podczas jazdy silnik zgasł.Potem jak sprawdzalem iskre to nie bylo iskry
  • #8 11564013
    BartekGawel
    Poziom 10  
    Ocena: 51
    co wyszło z tą iskrą??? mam taki sam problem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem iskry w Audi 100 C4 2.6 V6 Quattro, mimo wymiany cewki zapłonowej, modułu zapłonu, czujnika Halla oraz czujnika położenia wału korbowego. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym brak synchronizacji oraz potencjalne usterki mechaniczne, takie jak przerwany przewód lub niełącząca wtyczka. Zwrócono uwagę na konieczność przeprowadzenia diagnozy komputerowej, aby uniknąć niepotrzebnej wymiany części. Użytkownik potwierdził, że problem wystąpił podczas jazdy, gdy silnik zgasł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA