Witam
Mam 2 pytania dotyczące Zasilacza UPS
Posiadam UPS Active Power 600VA
pierwsze pytanie czy jeżeli dołożę czyli podłącze jako drugi aku 12V 7Ah
to czy UPS da sobie rade z ładowaniem ?
Czytałem gdzieś ze układ może sie przegrzewać dlatego mam zamiar dać wentylator
ale czy układ ładowania nie uszkodzi sie pod czas ładowania tych akumulatorów bo
bedą sie ładować dłużej niż jak byłby tylko 1 aku
drugie pytanie to czy jest możliwość odłączenia buzzera z UPSa
Moge podesłać zdjęcie bebechów i podpowiedzielibyście gdzie go moge znaleść itd.
bo ten pisk podczas pracy z baterii jest nie możliwy
aa i jeszcze jedno mam z moim UPSem jeden problem nie wiem czy to wina elektroniki
Bo tak po przełączeniu sie na prace z baterii UPS daje prąd na ok 3,5,7 minut losowo to jest i sie wyłącza ale jak ponownie go załącze (Zimny start) to dalej działa te 3,5,7 albo coś w tym przedziale minut i znów sie wyłącza mimo ze mogł by działać nie przerwanie przez 30min albo i wiecej
z Góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Krzysiek
Mam 2 pytania dotyczące Zasilacza UPS
Posiadam UPS Active Power 600VA
pierwsze pytanie czy jeżeli dołożę czyli podłącze jako drugi aku 12V 7Ah
to czy UPS da sobie rade z ładowaniem ?
Czytałem gdzieś ze układ może sie przegrzewać dlatego mam zamiar dać wentylator
ale czy układ ładowania nie uszkodzi sie pod czas ładowania tych akumulatorów bo
bedą sie ładować dłużej niż jak byłby tylko 1 aku
drugie pytanie to czy jest możliwość odłączenia buzzera z UPSa
Moge podesłać zdjęcie bebechów i podpowiedzielibyście gdzie go moge znaleść itd.
bo ten pisk podczas pracy z baterii jest nie możliwy
aa i jeszcze jedno mam z moim UPSem jeden problem nie wiem czy to wina elektroniki
Bo tak po przełączeniu sie na prace z baterii UPS daje prąd na ok 3,5,7 minut losowo to jest i sie wyłącza ale jak ponownie go załącze (Zimny start) to dalej działa te 3,5,7 albo coś w tym przedziale minut i znów sie wyłącza mimo ze mogł by działać nie przerwanie przez 30min albo i wiecej
z Góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Krzysiek