logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wygląda wniosek do TP o internet? Kilka pytań

Avantu 25 Sty 2011 21:30 1356 3
REKLAMA
  • #1 9056929
    Avantu
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam! Mam internet radiowy i jak na razie brak możliwości internetu kablowego(Co jest dziwne bo sąsiednie ulice neta mają.). Sprawa wygląda tak że Tepsa nas pogoniła, a Dialog i TVK Tomków każą czekać do wiosny. Z tego co wiem to TP jest zobowiązane do założenia nam internetu bez względu na wszystko do 10 miesięcy mam racje? Sąsiad kiedyś wysyłał wnioski a nawet chyba była sprawa w sądzie ale nie wiem co i jak dokładnie. Więc jak wygląda ten wniosek? I jak to załatwić żeby mnie znowu nie pogonili, bo przynajmniej będą mi kasę płacili jak mi nie zrobią ;P
  • REKLAMA
  • #2 9057045
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    Avantu napisał:
    Z tego co wiem to TP jest zobowiązane do założenia nam internetu bez względu na wszystko do 10 miesięcy mam racje?
    Nie, nie masz racji. Telekomunikacja Polska, jako operator dominujący zobowiązany jest do świadczenia usługi POTS (zwykły telefon) i internetu wdzwanianego 33,6kbps. Żadnych więcej zobowiązań ustawowych nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 9057172
    zwyklyczlowiek
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    No niestety Cię muszę tu zmartwić kolego. TPSa ma obowiązek w ciągu 10 miesięcy uruchomić tylko usługę powszechną tj. telefon z możliwością dostępu do sieci internet (wystarczy jak można dzwonić na ten numer dostępowy TPs-y bodajże 0212122 ). Sama neostrada usługą powszechną nie jest i na odszkodowanie tu nie licz.
    Przećwiczone boleśnie na własnej skórze - nie chcieli tam ciągnąć kabla i już, a że mieli umowę OTR na założenie linii (w moim zamierzeniu miała być pod neostradę), po reklamacji szybciuutko się wykpili propozycją terminala radiowego Nic im nie mogłam zrobić.
  • #4 9064666
    Avantu
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    No to czekać do wiosny i próbować z dialogiem i TVK Tomków mi pozostało...
REKLAMA