logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 8600 GT Palit - wiatrak przestaje działać po smarowaniu i czyszczeniu

angolpl 28 Sty 2011 11:15 2164 4
REKLAMA
  • #1 9068326
    angolpl
    Poziom 9  
    Witam
    Posiadam karte taka jak w temacie SCREEN
    Karta ma okolo 3 lat. Z tego co pamietam to z jakies 1,5 roku temu zaczela chodzic jak traktor tak wiec wzielem wiatrak i nasmarowalem jego lozyska (takie smieszne magnesiki w srodku) i wszystko bylo ok ale po miesiacu bylo to samo. Oczywiscie powtorzylem czynnosc i potem juz bylo dobrze do dzisiaj.
    Ostatnio gralem w jakas gre i wyskoczyl komunikat o za duzej temp. grafy. Rozkrecilem obudowe i zauwarzylem ze wiatrak sie nie kreci. Uruchomilem ponownie kompa i bylo to samo. Probowalem przestawic predkosc wiatraka ale to tez nic nie dalo. Wyjelem grafe, wyczyscilem z kurzu, nasmarowalem i bylo wszystko ok ale tylko przez jeden rozruch kompa(byc moze wiecej). i znowu przestal dzialac lecz jesli go popchnac to znowu zaczyna sie krecic. Nasmarowalem go juz 2 razy sprawdzalem czy kabel od wiatraka jest dobrze wcisniety lecz problem znowu sie zaczyna po paru rozruchah.
  • REKLAMA
  • #2 9068414
    jabu74 - ekspert
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Nic na to nie poradzisz łożyskowanie wentylatora wysiada - nic nie jest wieczne wszystko się wyciera po upływie czasu - u mnie charczy stacjonarny komputer przy rozruchu potem po paru minutach (po rozgrzaniu) uspokaja się. Podobne efekty mam w laptopie. Proponuję zakup jakiegoś dobrej jakości wentylatora.
  • REKLAMA
  • #3 9068423
    dono42n
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    możesz wymienić wentylator bądź kupić całe nowe chłodzenie - np firmy Revoltec - ale wypadku tej kart nie wiem czy zabieg kupna nowego chłodzenia będzie opłacalny
  • REKLAMA
  • #4 9069140
    angolpl
    Poziom 9  
    Pozostaje jeszcze bawienie sie za kazdym razem w popychanie wiatraka xD

Dzieki za pomoc
  • #5 9069583
    Razor509
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    Rób tak, a w końcu usmażysz kartę.
REKLAMA