logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston Clas Premium 24 - przyczyny wybuchowego zapłonu po 2 latach użytkowania

janeczq 28 Sty 2011 16:12 5153 5
REKLAMA
  • #1 9069457
    janeczq
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam Wszystkich na Forum jako początkujący użytkownik.Mój piec Ariston kondensacyjny Clas Premium 24 po dwóch latach ciszy zaczął zapalać wybuchowo.Serwisant twierdzi, że to "tłuką" się blachy.Dlaczego wcześniej się nie tłukły, na to nie potrafił mi odpowiedzieć.Nie wiem czy pozostawienie tego w tym stanie nie grozi poważniejszymi konsekwencjami poza stresem i uszkodzeniem słuchu.Może przy Waszej pomocy ja podpowiem coś serwisantowi.Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 9071849
    zybie
    Poziom 30  
    Ocena: 754
    może być żle wyregulowany pod względem spalania szczególnie na mocy minimalnej lub zle ustawione elektrody zapłonowe
  • REKLAMA
  • #3 9074830
    janeczq
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuję za wskazówkę. Właśnie przy pierwszym uruchomieniu był w użyciu jakiś bardzo drogi przyrząd, a przy przeglądzie na "supergwarancję" już go nie było. Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #4 9075165
    m111
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    Jaki Masz gaz - ziemny czy propan ? Zresztą w obu przypadkach przedłużając gwarancję na "Supergwarancji" powinien zrobić analizę spalin ( On bierze za to pieniądze, a Ty spokojnie śpisz ).
  • REKLAMA
  • #5 9079373
    janeczq
    Poziom 10  
    Gaz mam ziemny, a serwisanta muszę "przycisnąć", bo w zasadzie wcisnął mi kit w myśl zasady ciemny tłum się nie połapie.Dziękuję za radę i Pozdrawiam .
  • #6 9079514
    Piotr77777
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 266
    elektroda zapłonowa może być za blisko palnika lub może być brudna.
    Przy kazdym przeglądzie kondensu powinno sie robić analizę spalin,
REKLAMA