Witam . Auto jak w tytule . Od jakiegoś tygodnia pojawiły sie problemy . Odpala jeździ jeździ aż nagle pada . Nie można go odpalić . Łapie na poszczególne cylindry . Efekt taki jak by paliwa nie dostawał . Wymieniłem mu filtr i jeden przewód od paliwa . Przeprowadziłem diagnostyke auta . Oto co mowi sterownik :
0320- czujnik predkosci obrotowej silnika
0340- czujnik predkosci obrotowej wałka rozrzadu.
0110- wysoki sygnał MAT
1500-obwód termistora parownika A/C (auto nie ma klimy i nigdy nie miało).
Co z tym począć . Teraz po wymianie filtra auto wydaje sie ze chodzi dobrze ale czuje ze podczas gwałtownego przyspieszania wypada mu jakiś takt .
Co radzicie . Wczoraj jak auto padło przepchnołem je na parking i odpaliło i wróciło normalnie . Rano tez było ok a ok 12 znowu sie podniewało . Zobaczymy co bedzie jutro po wymianie filterka . Czy te kody powinny sie ujawniać nawet po odpaleniu silnika ??
Dodam ze kontrolka na desce nie zapala sie na stałe . Wszystko zachowuje sie normalnie .
Pozdrawiam .
0320- czujnik predkosci obrotowej silnika
0340- czujnik predkosci obrotowej wałka rozrzadu.
0110- wysoki sygnał MAT
1500-obwód termistora parownika A/C (auto nie ma klimy i nigdy nie miało).
Co z tym począć . Teraz po wymianie filtra auto wydaje sie ze chodzi dobrze ale czuje ze podczas gwałtownego przyspieszania wypada mu jakiś takt .
Co radzicie . Wczoraj jak auto padło przepchnołem je na parking i odpaliło i wróciło normalnie . Rano tez było ok a ok 12 znowu sie podniewało . Zobaczymy co bedzie jutro po wymianie filterka . Czy te kody powinny sie ujawniać nawet po odpaleniu silnika ??
Dodam ze kontrolka na desce nie zapala sie na stałe . Wszystko zachowuje sie normalnie .
Pozdrawiam .