logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Licznik A3 po przepięciu problem z wskaźnikiem temperatury

kukiz1986 05 Lut 2011 10:02 2692 6
REKLAMA
  • #1 9105662
    kukiz1986
    Poziom 27  
    Ocena: 410
    Witajcie, mam problem z licznikiem do audi a3, zmienialem diody smd i mialem z jedną problem i lutowałem z podłączonym licznikiem. Nastąpił jakiś przeskok iskry i padł mi wskażnik temperatury.
    Wskaźnik normalnie pokazuje tylko nie wraca do poziomu 0. Jak inne wskaźniki ustawie w polowie to po podłączeniu zasilania ustawiaja sie same w początkowej fazie, a ten nic. Tak jakby nie potrafił pracować w lewą stronę. W prawo działa.
    Podmieniałem silnik krokowy ze wskażnika PB, i nic. To samo. Co jeszcze można sprawdzić?

Myslalem że wsad sie wysypał ale zmienialem wsad w 93c66 i to samo.
  • REKLAMA
  • #2 9106879
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    tak jakby gdzieś kable uszkodzone, albo zwarcie się robi
  • REKLAMA
  • #3 9107053
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Kabel napewno energetyczny , a zwarcie klapy tylnej z tylnim pasem . Przecież pisze ,że wskazuje normalnie!

Krokowy dostaje impulsy , skąd - tam szukaj uszkodzenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 9129453
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 547
    Schemat licznika.
    Ma i owszem.
    Producent licznika.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z licznikiem w Audi A3 po wymianie diod SMD, gdzie doszło do przepięcia, co spowodowało, że wskaźnik temperatury nie wraca do poziomu 0, mimo że działa w prawo. Użytkownik podmienił silnik krokowy, ale problem pozostał. W odpowiedziach sugerowane są możliwe uszkodzenia kabli lub zwarcia, a także potrzeba schematu licznika, który nie został dostarczony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA