Witam mam ogromny problem:( ,gdyż postanowiłem wymienić radio w samochodzie(opel astra) stare radio w samochodzie podłączone było poprostu do napięcia stałego i masy, a nowe radio jak każdy zapewne się domyśla trzeba podłączyć do stałego napięcia, napięcia po przekręceniu stacyjki i do masy. Poczytałem trochę o tym w necie skąd wziąć napięcie ze stacyjki i podobno najlepiej z zapalniczki samochodowej, idąc tym tropem odkręciłem to i owo, i zobaczyłem że do zapalniczki jest podpięta kostka z trzema przewodami i jeszcze obok kostki wpięty jest jeszcze jeden przewód. W kostkę wchodzą dwa przewody czarne i jeden brązowy, z tym że te dwa czarne się łączą i na wyjściu są połączone.Można także podłączyć zamiast do stacyjki to także pod napięcie stałe, ale wtedy radio będzie cały czas podświetlone i niema wtedy możliwości wyłączenia podświetlenia, czyli zaraz by akumulator mi rozładowało. Gdyby ktoś się orientował może który przewód to plus to byłbym wdzięczny za pomoc. Nie jestem ekspertem więc przybyłem się poradzić...dołączam dwie fotki przewodów