logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy splitter HDMI rozdzieli sygnał z dekodera N na dwa telewizory?

carlooss 07 Lut 2011 19:46 1817 3
REKLAMA
  • #1 9117958
    carlooss
    Poziom 12  
    Ocena: 56
    Witam przeczytałem wszystkie fora itd na temat rozdzielenia sygnału na dwa telewizory w tv N i wiem że się nie da. Ale tak sobie kombinuję i mam pytanie czy takie rozwiązanie przyniosło by efekt a mianowicie:
    1. W salonie mam dekoder N i jeden telewizor
    2. w sypialni oddalonej o 8 metrów w linii prostej drugi telewizor.
    Czy stosując rozdzielacz spliter fullhd hdmi dostępny na aukcji (jedno wejście dwa wyjscia) będzie przekazywany sygnał na drugi telewizor w sypialni?
    Pozostaje jeszcze sprawa sterowania dekoderem, ale to można by rozwiązać stosując przedłużacz sygnału pilota.
    Czy takie rozwiązanie ma szansę zadziałania na odległości 8 metrów?
  • REKLAMA
  • #2 9118034
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9118369
    acton777
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    carlooss napisał:
    Witam przeczytałem wszystkie fora itd na temat rozdzielenia sygnału na dwa telewizory w tv N i wiem że się nie da. Ale tak sobie kombinuję i mam pytanie czy takie rozwiązanie przyniosło by efekt a mianowicie:
    1. W salonie mam dekoder N i jeden telewizor
    2. w sypialni oddalonej o 8 metrów w linii prostej drugi telewizor.
    Czy stosując rozdzielacz spliter fullhd hdmi dostępny na aukcji (jedno wejście dwa wyjscia) będzie przekazywany sygnał na drugi telewizor w sypialni?
    Pozostaje jeszcze sprawa sterowania dekoderem, ale to można by rozwiązać stosując przedłużacz sygnału pilota.
    Czy takie rozwiązanie ma szansę zadziałania na odległości 8 metrów?

Ma szanse ale wyjdzie drogo. Może lepiej podłączyć jeden telewizor kablem HDMI, a drugi bardziej oddalony componentem i cinchami.
  • #4 9119151
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Metoda kopiuj z kosza - wklej. Ponownie kosz.
REKLAMA