A dlaczego nie praca praktyczna?. Wiadomo, że jest z tym trochę problemów, kosztów i stresów, ale jeżeli ktoś ma trochę oleju w głowie i zna się na elektronice (przypuszczam, że awess spełnie te kryteria) to poradzi sobie bez problemu. Ponosisz większe koszty, masz więcej roboty, ale jesteś gościu!, bo wykonałeś jakąś pracę praktyczną, która wymagała trochę wiedzy, umiejętności i cierpliwości, a nie tak jak inni poszedłeś na łatwiznę i napisałeś kilka stron tekstu, do czego potrzebne są tylko książki i umiejętność pisania. U mnie w szkole zawsze premiowani byli uczniowie, którzy wykonali pracę praktyczną i z tego co mi wiadomo jest to dodatkowy atut w przypadku kiedy poszukujesz pracy. Oczywiście jeżeli nie masz możliwości finansowych to musisz pisać pracę teoretyczną, ale jeżeli masz trochę kaski to rób jakąś pracę praktyczną. Wiadomo, że jest z tym trochę kłopotu, czasem są trudne do rozwiązania problemy, trzeba trochę pogłówkować, ale to ci się przyda w przyszłości. Jeżeli nie będziesz podejmował wyzwań,i zawsze będziesz robił to co nie wymaga większego zachodu to niewiele w życiu osiągniesz. W życiu trzeba iść do przodu, podejmować wyzwania, rozwiązywać trudne problemy, nie bać się rzeczy niemożliwych i wtedy jesteś kimś, bo ty jesteś tym, które wszystko potrafi, nie boi się rzeczy ekstremalnie trudnych, zawsze jest z przodu przed swoimi współpracownikami, osobami z tej samej branży. Bywa, że takich ludzi boją się nawet ich szefowie - bo oni więcej wiedzą i umieją (ja osobiście znam kilka takich przypadków). W pracy często jest konieczność uporania się z rzeczami trudnymi, które wyglądają na niemożliwe i ten, który się z nimi upora zawsze jest lepszy od innych - ludzi, którzy boją się podjąć takie wyzwania, oni zawsze są z tyłu!.
Pozdr.