Witam. Planuję zakup spawarki inwertorowej. Potrzebna mi ona będzie do dorywczych prac w gospodarstwie rolnym (naprawa sprzętu rolniczego, spawanie ogrodzenia itp.). Świadomie planuję zakupić inwertor ponieważ jest on poręczniejszy i mogę go wozić ze sobą w samochodzie (na codzien mieszkam w mieście i na wspomnianym gospodarstwie wolę nie zostawiać drogich narzędzi). Na zakup przewidziałem max 2000 zł. Poważnie myślę o Bester 210. Czy ktoś spawał tym urządzeniem? Jak ono się sprawuje? Skłaniam się ku Besterowi, bo to polska firma i serwis pogwarancyjny pewniejszy. Czy ktoś "badał" budowę tego urządzenia? Chodzi mi o to w jaki sposób jest zbudowane i czy nie będzie problemu z ewentualną naprawą pogwarancyjną? Pytam, bo chciałbym kupić sprzęt który posłuży przez dłuższe lata. I jeszcze jedno pytanie. Jestem laikiem w dziedzinie spawalnictwa ale pamiętam słowa kolegi, ktory kiedyś mi powiedział, że dobry sprzęt musi mieć swoją wagę. Zdaję sobie sprawę, że inwertor musi mieć małe gabaryty ale zastanawiam się dlaczego Bester 210 za 2000 zł wazy 7 kg, a np. Telwin 210 za 1600 zł wazy 10 kg. Jka to tłumaczyć/ Proszę o odpowiedź.