logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS 3900dn - szare tło na wydrukach mimo wymiany Imaging Unit i tonera

strato 10 Lut 2011 15:14 3735 4
REKLAMA
  • #1 9131378
    strato
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam serdecznie-tak jak w temacie wydruk jest idealny jednak na szarym tle kartka jest praktycznie cała pokryta szarym tłem na początku i na końcu strony to zabrudzenie jest intensywniejsze-trochę to przypomina Cleaning Page...ponieważ klient zażyczył sobie by wymienić Imaging Unit tak tez zrobiłem,ale nie poprawiło to jednak sytuacji...-transfer Roll również podmieniłem na nową....na dodatek skończył się toner w trakcie testowania...mam podejrzenia że był używany nie oryginalny toner, natomiast drukarka przyjechała z praktycznie pustym pojemnikiem ale ...oryginalnym-dodam iż drukarka została dokładnie wyczyszczona do stanu jak to lubi mawiać Pan Forteca-:stanu z pudełka":) nie chcę wykonywać niepotrzebnych ruchów typu zmiana firmware czy tym podobnych-prawdopodobnie jutro dostane oryginalny toner wiec będę się przyglądał co dalej...pozdrawiam_Strato
  • REKLAMA
  • #2 9132473
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam,

na poczatek:

1. czyszczenie calego modulu DV
    2. czyszczenie rolki transferowej...lacznie z "grzebieniem" za rolka, jest na zatrzaskach
    3. wgranie firmware, nowego.

Pozdr
  • REKLAMA
  • #3 9134749
    strato
    Poziom 15  
    Dzieki Forteca
    odnośnie dwóch punktów to przypomnę co napisałem-Dv wymieniony na nowy,oraz Transfer Roll również jest nowy,natomiast grzebien czyszczony i odkurzany przy ogólnym czyszczeniu drukarki już wcześniej-pozostaje wgranie nowewgo firmware....?-pozdrawiam Strato
  • REKLAMA
  • #4 10013698
    1964gieksa
    Poziom 2  
    Witam,
    poszukuję firmware do drukarki kyocera fs 3900dn. Mogę liczyć na pomoc ?

EDIT:
    w sumie to znalazłem, ale czy ten upgrade jest najnowszy ?
    S2F9_3000010004
  • #5 10346582
    strato
    Poziom 15  
    witam ponownie-ponieważ temat nie został zamknięty dodam od siebie:
    sprawdziłem na wielu drukarkach tego typu-brudzenie czy tez zamazywanie obu stron kartki tonerem jest w większości wypadków spowodowane zła jakością toneru-wymiana toneru na niewiele się zda-trzeba dokładnie wyczyścić drukarkę w tym rolkę transferową, rozebrać moduł DV i wyczyścić dokładnie z toneru, po czym zasypać nowym- oryginalnym najlepiej -choć trafiają się przyzwoite zamienniki-myślę że temat został wyczerpany-pozdrawiam w Nowym Roku-Strato
REKLAMA