logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FS-680 - wydruki z nalotem i powtorzeniami drukowanego tekstu w tle

latoski 11 Lut 2012 14:24 1077 5
REKLAMA
  • #1 10528772
    latoski
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam - mam problem z moją drukarką...
    Moja Kyocera FS680 miała oryginalny toner (z pudełka z drukarką) - jakis czas temu zaświeciła sie kontrolka tonera - ale, że miałem już jakis atrament - to zwyczajnie nie używałem jej dość długo - kilka lat...
    ostatnio zacząłem od nowa - odkurzyłem ją co nieco - poruszałem tonerem i wszystko było OK - do czasu... postała jakieś 2 miesiące i nagle drukuje na szaro - tzn zostawia szary nalot na kartce i dodatkowo co mniej więcej 1/3 kartki powtarza to co było wyżej albo kartkę wcześniej (takie echo - dużo mniej intensywnie - to powtórzenie jest jak gdyby w tle tego nanoszonego brudu/szarego nalotu na "nie zadrukowanej" części kartki... wymieniłem toner - na oryginał - i nic to nie pomogło... dodatkowo przy wyjmowaniu tonera - chciałem troszke poczyscic tą srebrną rolkę (masakrycznie była "zaśniedziała") i z PU wysypało się sporo czarnego proszku... czy to normalne?? przy okazji przetarlem delikatnie ten zielony wałek (bęben) - był cały w kłakach kurzu... nic to nie zmieniło w wydrukach... ;( czy może coś zepsułem...
    z góry dziękuję za pomoc!!
  • REKLAMA
  • #2 10529033
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Kolego, temat juz byl wielokrotnie poruszamy na elce.

Uzyj, prosze wyszukiwarki a znajdziesz cale mnostwo podobnych tematow.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 10529078
    latoski
    Poziom 10  
    były podobne- ale nie takie same... ogolnie nie znalazlem odpowiedzi a uzywałem funkcji szukaj... moze źle z niej korzystam...
  • REKLAMA
  • #4 10529423
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ależ jest, jest wszystko opisane. Nie wiem cóż można jeszcze dodać.
  • REKLAMA
  • #5 10529622
    latoski
    Poziom 10  
    kolego FORTECA - czy w takim razie podać choć link?? albo jakim haslem szukac - ja szukalem na developer itd itp... a moze dodatkowe pytanie:
    - czy to że wysypał mi sie czarny proszek (ssporo) z PU to źle??
    z góry dziękuję i przepraszam, jeśli sam jestem po części neizaradny w wyszukiwaniu...
  • #6 10532350
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Wystarczy, ze wpiszesz FS-600 lub FS-680, i juz masz cale mnostwo tematow do przegladania.
REKLAMA