logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Atego 815 błędy komputera i dziwna praca silnika

aln866 14 Lut 2011 20:05 5499 3
REKLAMA
  • #1 9151961
    aln866
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Witam!
    Jestem nowym użytkownikiem Mercedesa Atego 815 i nie wiem co oznaczają błędy fr 2620 i mr 1 4038 ktoś mógłby jaśniej opisać co te błędy oznaczają? I czy wciśnięcie przycisku reset na tablicy pomoże? jeśli nie to jak te błędy najlepiej skasować?
    Rownież autko powyżej 60 km/h zaczyna bardzo głośno pracować, mam wrażenie że silnik wpada w jakies wibracje... Robi się bardzo głośno i nieprzyjemnie do tego jest sporo słabsze niż dotychczas... Czy wina może być w filtrze paliwa bądź powietrza?
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9161249
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10572559
    m_czapel
    Poziom 1  
    mialem przy swoim 815 błedy mr..silnk byl slaby i wpadal w prace jakby nie ciagneła turbina.mr to błady w nie szczelnosci silnika,ja mialem niewielka dziure w rurze dolotowe do turbyny,aluminiowej,bral wowczas fałszywe powietrze i turbina zle chodzila.Proponue sprawdzic szczelnosc wszystkich dolotów do turbiny,filtra powietrza,silnika.
  • #4 10573582
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3596
    FR 2620: grupa przełączników 2/3 ma zwarcie do bieguna dodatniego.
    MR 4038: usterka wewnętrzna w module sterującym.

m_czapel napisał:
    mialem przy swoim 815 błedy mr.

My również bardzo serdecznie Ciebie witamy na forum!! :D
    Jak już jednak piszesz, to spróbuj sprawdzić tekst przed wysłaniem: pełno błędów, "zjedzone" litery i brak wielkich liter na początku zdania. Skoro inni na tym forum potrafią - to Ty też możesz!
REKLAMA