dex napisał....
Owszem takie dekodery clip mozna se zmontowac sek w tym ,ze nasz monopolista nie udostepnia tej funkcji w liniach analogowych,nie wiedziec czemu??????.Przed pierwszym dzwonkiem powinny byc wysylane kody DTMF z numerem przychodzacym. mozna to podsluchac sluchawkami z szeregowo chyba wlaczonym kondensatorem, gdzies to bylo opisane na jakiejs stronie phrekerskiej.U mnie jest nowa centrala i kupa, jak dzwonilem i pytalem sie czy mozna uaktywnic to......panie nie wiedza wogole o czym mowa i polecaja ISDN, bo wtedy masz jak w komorce.Ale warto sprawdzic moze gdzies to jest wlaczone??
A to ze np. 3 dni temu, to w EP byl jakis rejestrator z clipem w postaci kitu.
A przekierowac to se mozna zdaje tylko na idee bedaca wlasnoscia tpsa.........
tpsa the best....
na mydlo do wietnamu
co masz na mysli linie analogowe???? - bynajmniej niema znaczenia czy linia cyfrowa czy analogowa!!!!
w obecnej chwili TPSA udostepnia clip na tych liniach w/w moze ty myslisz nadal o centarlach analogowych??? -byc moze sie nie rozumiemy?? ale do rzeczy odpowiadam:
1
sygnał clip jest dekodowany w systemie FSK-DTMF jest mozliwy ale nie spotkałem sie z tym
2 jestes w błedzie ze tylko isdn ma mozliwosc CLIP-a
3 co do podsłuchania sygnału ID przez słuchawke+kondensator wielkie brawa.................!!!!!!!!!!! jesli masz nową centrale cyfrową to z usługą CLIP niema problemu........ciekaw jestem z kim rozmawiałes??? podaj namiary gdzie sie o to pytałes??? sprawdze i odpowiem!!!
4 zrobienie sobie przystawki-identyfikatora- nie opłaca sie!!! kłopoty ze scalakiem FSK itp-w BOK TPSA mozna zakupic cos takiego za 45zł!! i budowanie zupełnie nie opłacalne!!!!!!
co do przekierowania na tel kom to bez znaczenia na jaką komórke!!!! bo jak poczta głłosowa nie jest włączona to mozna uchwycic KTO NAS MECZY GŁUCHYMI TELEFONAMI-poprostu nie odbierając rozmowy nie jest poł zaliczane
POZDRAWIAM