Witam mam problem. Wymieniłem końcówki wtrysków w Fordzie Escorcie 1,8 td 95 r 90 km. Po tym zabiegu wyczuwam większe spalanie , jak to możliwe wytłumaczycie mi jakoś i po tym na dodatek stracił na mocy.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjordan1985 napisał:Witam mam problem. Wymieniłem końcówki wtrysków w Fordzie Escorcie 1,8 td 95 r 90 km. Po tym zabiegu wyczuwam większe spalanie , jak to możliwe wytłumaczycie mi jakoś i po tym na dodatek stracił na mocy.
jordan1985 napisał:Witam mam problem. Wymieniłem końcówki wtrysków w Fordzie Escorcie 1,8 td 95 r 90 km. Po tym zabiegu wyczuwam większe spalanie , jak to możliwe wytłumaczycie mi jakoś i po tym na dodatek stracił na mocy.
jordan1985 napisał:Witam mam problem. Wymieniłem końcówki wtrysków w Fordzie Escorcie 1,8 td 95 r 90 km. Po tym zabiegu wyczuwam większe spalanie , jak to możliwe wytłumaczycie mi jakoś i po tym na dodatek stracił na mocy.
jordan1985 napisał:Wcześnie było mniejsze ciśnienie jak lały ,a teraz chodzą jak nowe sam widziałem jak rozpryskują .
qwertyuiop1000 napisał:jordan1985 napisał:Wcześnie było mniejsze ciśnienie jak lały ,a teraz chodzą jak nowe sam widziałem jak rozpryskują .
Trudno kolege zrozumieć,piszesz ,że rozpylają jak nowe
,14,5 Mpa ,to nie jest wartość rozpylania dla nowego wtrysku
,dla nowego powinno być 16,5 Mpa
stefanscorpio napisał:Witam! To jak to jest? Wtryskiwacze "laly" (ciekawe przy jakim cisnieniu) i wszystko dzialalo auto jak pisze kolega palilo malo a teraz nie leja i dzialac nie chce?Pozdrawiam.Stefan.
qwertyuiop1000 napisał:Ale kolega jest uparty,czy to trudno zrozumieć ,że przy takim ciśnieniu wtrysków może było dobre spalanie ale to było wtedy gdy pompa jeszcze mogła tłoczyć takie ciśnienie na te wtryski
, aale teraz juz po jakimś czasie pompa jest już tak zużyta ,że takiego ćisnienia nie jest w stanie wytworzyć do wtrysków
,bo po prostu nie ma takiej możliwości i jedynie pompa wtryskowa nadaje się do regeneracji lub wymiany na nową,ona już po prostu się skonczyła
qwertyuiop1000 napisał:Na jakiej podstawie kolega twierdzi ,że pompa jest w takim samym stanie,Czy była sprawdzana obecnie u pompiarza na stole probierczym ,jaką ma wydajność
,Na jakiej ten fordzik chodzi pompie o ile nie tajemnica ,jaki przebieg ,rok ,i co jeszcze było robione przy silniku