Witam
Sprawiłem sobie taki router aby się kabli pozbyć i się problem stał...
Goglowałem, szukałem i lipa może ktoś miał taki problem i byłby uprzejmy pomóc, wszystkie sugestie mile widziane.
Konfiguracja niby prosta nie z płytki badziewnym programem tylko ręcznie z przeglądarki, chodzi tylko o wan reszta śmiga, i co następuje:
1. w sieci laptop i dwie stacjonarki
2. net-stałe IP przydzielane z dhcp
3. wtyczka od providera wpięta w port wan routera, klon macka, ustawione w wan dynamic IP, mtu zostawiłem na 1500
4. i lipa z pobraniem IP bramy i DNS
5.zmieniłem adresowanie lan i maskę coby konfliktu nie było, nie pomogło
6.próbowałem na static IP ręcznie wpisać i tu ciekawostka router nie dopuszcza abym maskę miał 255.255.255.248 a IP 87.239.47.26 niestety tak sobie provider wymyślił
7.opcja Get ip witch unicast dhcp czy włączona czy nie bez zmian.
Brakło mi koncepcji i proszę o pomoc, zastanawiam się czy nie walnięty kupiłem w sklepie.
Sorka jeśli nie ten dział, proszę o przeniesienie do poprawnego.
Sprawiłem sobie taki router aby się kabli pozbyć i się problem stał...
Goglowałem, szukałem i lipa może ktoś miał taki problem i byłby uprzejmy pomóc, wszystkie sugestie mile widziane.
Konfiguracja niby prosta nie z płytki badziewnym programem tylko ręcznie z przeglądarki, chodzi tylko o wan reszta śmiga, i co następuje:
1. w sieci laptop i dwie stacjonarki
2. net-stałe IP przydzielane z dhcp
3. wtyczka od providera wpięta w port wan routera, klon macka, ustawione w wan dynamic IP, mtu zostawiłem na 1500
4. i lipa z pobraniem IP bramy i DNS
5.zmieniłem adresowanie lan i maskę coby konfliktu nie było, nie pomogło
6.próbowałem na static IP ręcznie wpisać i tu ciekawostka router nie dopuszcza abym maskę miał 255.255.255.248 a IP 87.239.47.26 niestety tak sobie provider wymyślił
7.opcja Get ip witch unicast dhcp czy włączona czy nie bez zmian.
Brakło mi koncepcji i proszę o pomoc, zastanawiam się czy nie walnięty kupiłem w sklepie.
Sorka jeśli nie ten dział, proszę o przeniesienie do poprawnego.