logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zniknięcie partycji po instalacji Windows 7 - jak ją odzyskać?

Luzifer 05 Mar 2011 22:56 5116 8
REKLAMA
  • #1 9240352
    Luzifer
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, wszystkich. Dziś instalowałem windows 7 i po instalacji zauważyłem, że nie mam głównej partycji, która jako jedyna nie byla sformatowana. Myślałem, że ponowna instalacja systemu pomoże jednak sie myliłem. Co mam robić pomóżcie :< dodam iż mam tylko jeden dysk twardy.
  • REKLAMA
  • #2 9240392
    gruby33
    Poziom 18  
    Ocena: 88
    Bo pewnie usunąłeś partycję podczas instalacji systemu nie formatując jej i nie ma jej teraz w ogóle. Zainstaluj EASEUS Partition Master 7.0.1 Home Edition tam będziesz mógł utworzyć partycję z niezarezerwowanego miejsca na dysku.
  • #3 9240414
    Luzifer
    Poziom 2  
    No niestety:< odpalalem instalator jeszcze raz i mam 3 partycje (2 wolne i jedna prawie zapełnioną), a w Mój komputer sa tylko 2.
  • REKLAMA
  • #4 9240435
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Zajrzyj do zarządzania dyskami w Panelu Sterowania.
  • #5 9240436
    Cameell
    Poziom 11  
    wejdź do panelu sterowania/narzędzia administracyjne/zarządzanie komputerem a w tym bedziesz miał magazyn/zarządzanie dyskami powinieneś odnaleźć "zaginioną" partycję zrób format i powinno być ok.

Jak będziesz przeglądał zarządzanie dyskami zrób ss też popatrzymy co tam masz :D
  • REKLAMA
  • #6 9240671
    Luzifer
    Poziom 2  
    Ale ja nie chce formatowac tej partycji bo mam tak okolo 800Gb :< w tym z 50 muzyki.
  • REKLAMA
  • #7 9240802
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Nikt Ci nie sugeruje formatowania - przyłóż się do czytania tego, co napisano i sprawdź co w zarządzaniu widać (i ew. jak jest z dodaniem litery).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #9 9241357
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Zrzuty przez "Dodaj obrazek", a nie na zewnętrznym serwerze - to raz.
    Dwa zaś - na screenie nie da się ppm wybrać opcji związanych z partycjami, a Tyś nawet się nie zająknął na ten temat.
    To co pokazuje manager, a to co opisujesz to jakoś tak ma mało punków zbieżnych (np. kwestia wielkości) - co to za dysk?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows 7, po czym zauważył zniknięcie głównej partycji na dysku twardym. W odpowiedziach zasugerowano, że partycja mogła zostać usunięta podczas instalacji. Proponowano użycie programu EASEUS Partition Master do utworzenia partycji z niezarezerwowanego miejsca. Użytkownik zauważył, że w menedżerze dysków widoczne są trzy partycje, ale tylko dwie z nich są dostępne w "Mój komputer". Inni użytkownicy doradzili sprawdzenie zarządzania dyskami w panelu sterowania oraz dodanie litery do partycji, aby była widoczna. Użytkownik obawiał się formatowania, ponieważ miał na partycji ważne dane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA