logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujniki cofania z Allegro za 120 zł - nie działają na zimno, co sprawdzić?

sliver1 07 Mar 2011 08:27 855 2
  • #1 9245555
    sliver1
    Poziom 22  
    Ocena: 122
    Rok temu zamontowałem do auta czujniki cofania takie z allegro za 120zł (4xsensor, wyświetlacz, centralka) i wszystko działało dobrze aż do teraz. Ostatnio prawie codziennie gdy rano odpalam auto i wrzucę wsteczny to na wyświetlaczu nic się nie pojawia albo tylko na sekundę wyświetli się wskazanie odległości po czym znika. Po przejechaniu paru km wszystko wraca do normy. Myślałem, że to wina zimnych lutów w centralce więc ja rozkręciłem i wszystkie podejrzane luty poprawiłem ale nic to nie pomogło. Zasilanie z żarówki wstecznego, która się zapala włącznik w skrzyni działa. Co jeszcze mogło paść? Na co zwrócić uwagę?
  • #2 9245704
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2500
    Połączenie czujników, są po drodze jakieś kostki między czujnikiem a centralką? Jeśli tak to tam szukaj.
  • #3 9245805
    sliver1
    Poziom 22  
    Ocena: 122
    Przemo9826 napisał:
    Połączenie czujników, są po drodze jakieś kostki między czujnikiem a centralką? Jeśli tak to tam szukaj.

Tak, są tylko wszystkie na zewnątrz pod zderzakiem więc podczas jazdy warunki atmo się dla nich raczej nie zmieniają. Ale oczywiście sprawdzę.
REKLAMA