logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Samsunga SGH-R225M z USA w Polsce?

Fake 27 Paź 2004 18:19 1122 8
REKLAMA
  • #1 941785
    Fake
    Poziom 2  
    mam Samsunga sgh-r225m przywiozłem sobie ze stanoF ;] problem jest taki ze w polsce nie dziala czy jest morzliwosc zeby i tu zaczął działac? Dzięki. :)
  • REKLAMA
  • #2 941816
    janas
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Może trochę więcej szczegółów.Co to za sprzęt ,po symbolu trudno czasami wywnioskować oraz w jaki sposób nie działa?
  • #3 941843
    Fake
    Poziom 2  
    janas napisał:
    Może trochę więcej szczegółów.Co to za sprzęt ,po symbolu trudno czasami wywnioskować oraz w jaki sposób nie działa?

ehe telefon jak każdy inny sprawny wszystko w nim działa tylko ze nie działa na polskie sieci .. włożę popa nic tak taka to samo .. i tak z każdą z polskich sieci .. działa tylko w t-mobile co w Polsce jest bez użyteczne.. pytanie było proste , czy da się zrobić cos z telefonem żebym mógł sobie spokojnie włożyć naprzykład heyah czy tez simplusa ( obojętne ) , , ,

Model Telefony .. --> SAMSUNG SGH-R225M <----

Jak uruchomić Samsunga SGH-R225M z USA w Polsce?
  • REKLAMA
  • #4 941979
    Zygo
    Poziom 12  
    Nie wiem czy by to pomogło ale może wgranie softu przez jakiegoś PL operatora.
  • REKLAMA
  • #5 942342
    Fake
    Poziom 2  
    Zygo napisał:
    Nie wiem czy by to pomogło ale może wgranie softu przez jakiegoś PL operatora.

myślicie ze na Giełdzie rozwiązali by ten problem.. czy napewno da sie cos z tym zrobic.. bo mam dosyc daleko do giełdy i jezeli to nic nie da to nie opłaca mi sie jechac :(
  • #6 942718
    Zygo
    Poziom 12  
    Na próbe możesz zapytać sie w jakimś pobliskim komisie czy mają jakieś pomysły co do tego. Jak nic to ryzyk fizyk i na giełde. Chyba że masz kogoś znajomego który sie tym zajmuje. Czasami nawet nie wiemy że kumpel kumpla jest w tym obcykany. Popytaj może sie uda nawet za fiko.
  • REKLAMA
  • #7 943735
    Fake
    Poziom 2  
    a własnie znajomy powiedział mi ze wystarczy jak poprostu zdejme simlocka , ma racje ??
  • #8 945034
    Zygo
    Poziom 12  
    Wydaje mi sie simlock to pewnego rodzaju zabezpieczenie operatora dzięki któremu na telefonei nie działają karty innych operatorów. Możliwe że jeśli zdejmiesz sima z amerykańskiego operatora to PL bedzie działał w sumie na gwarancji to i tak go już nie oddasz więc możesz ściągnąć.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz telefonu Samsung SGH-R225M przywiezionego z USA zgłasza problem z działaniem urządzenia w polskich sieciach komórkowych – telefon działa jedynie w sieci T-Mobile, która w Polsce jest mało użyteczna. Próby użycia kart SIM innych operatorów (np. Heyah, Simplus) kończą się niepowodzeniem. Wskazano, że problem może wynikać z blokady SIM-lock nałożonej przez amerykańskiego operatora. Rozwiązaniem jest zdjęcie SIM-locka, co można wykonać w serwisie lub komisach telefonicznych, choć nie zawsze jest to łatwe i powszechnie dostępne. Wgranie polskiego oprogramowania (softu) przez operatora również może pomóc, jednak nie jest to potwierdzone. Wskazano, że warto zapytać w lokalnym komisie lub na giełdzie telefonicznej o możliwość zdjęcia blokady. Zdjęcie SIM-locka umożliwi korzystanie z polskich kart SIM i pełną funkcjonalność telefonu w Polsce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA