logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Compaq 610 - Bateria nie ładuje, laptop działa tylko na zasilaczu

xsloncex 12 Mar 2011 09:04 2643 5
  • #1 9266318
    xsloncex
    Poziom 2  
    Pomocy .!!
    Jak mam podpieta ładowarke do komp. to dziala . ale nie(ładuje) a jak odłącze . caly komp sie wyłąncza i 0% bareti jest .. komp to hp compaq 610 co mam zrobic zeby komp . naładowac i gdy odlacze ladowarke zeby sie nie(wyłazczył)
  • #2 9266422
    Silentdragon
    Poziom 12  
    Witaj,

czasami mam tak w swoim Asus G51J. Najpierw podłącz ładowanie do laptopa i sprawdź, czy świeci kontrolka ładowania. Jeśli tak, to odczekaj z minutkę lub dwie i odpal laptopa. Wtedy proces ładowania podczas działania laptopa powinien przebiegać prawidłowo i po ok. 30 minutach ładowania (zależy też od stopnia zużycia baterii) jak odłączysz ładowanie, laptop powinien działać.

Pozdrawiam
  • #3 9267050
    xsloncex
    Poziom 2  
    własnie nie(swieci ) sie nic ;/
  • #4 9267096
    Silentdragon
    Poziom 12  
    Sprawdź gniazdo, do którego wtykasz kabel od zasilacza. Czasami przez nieostrożność można przegiąć gniazdo jeśli wtyk nie jest całkowicie włożony. Kilka razy tak i coś w gnieździe może się poluzować.
    Inna metoda, to przy wyłączonym laptopie podłącz zasilacz i poruszaj wtyczką. Jeśli masz tzw. "zimny lut" albo brak styku, to wtedy przy takim ruszaniu kontrolka powinna choćby na chwilę zapalić się. Wtedy pewne na 100%, że to gniazdo zasilania.
  • #5 9270674
    xsloncex
    Poziom 2  
    kontrolka swieci sie po wlaczeniu jakies 2 sekundy ;/ i dalej niee(dziala)
  • #6 9270989
    hk3r
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Koledzy..Przecież, jest napisane że na ładowarce laptop działa, to po co sprawdzać gniazdo?
    Zapewne poleciał, układ odpowiedzialny za ładowanie baterii..
    Albo, bateria do wymiany (regeneracji).
REKLAMA