logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak zasilania pompy paliwa i ciągłe grzanie świec w Vectra A 1.7 Isuzu '94

mechanikpiotrek 19 Mar 2011 10:27 1708 11
REKLAMA
  • #1 9294650
    mechanikpiotrek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem mianowicie brak plusa na pompę.
    Jak podam plusa to chodzi tylko, że i świece cały czas grzeją.
    Czegoś brakuje. Tylko nie mogę nigdzie schematu znaleźć.
    Czy miał ktoś taki problem?
  • REKLAMA
  • #2 9294680
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    Ocena: 101
    Sprawdź bezpieczniki.
  • REKLAMA
  • #3 9294822
    ja-kenaj
    Poziom 26  
    Ocena: 120
    Być może uszkodził się przekaźnik świec, z którego niektóre modele mają zasilanie pompy.
  • #4 9294937
    mechanikpiotrek
    Poziom 10  
    Bezpieczniki ok. i przekaźnik też. A zapomnialem dodać zgasla podczas jazdy i kaplica wszędzie juz grzebalem a może mieć coś dotego alternator?
  • #5 9294965
    ja-kenaj
    Poziom 26  
    Od końca tzn. od pompy po przewodzie nie da się sprawdzić, gdzie on idzie?
  • REKLAMA
  • #6 9294972
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    To zobacz czy przewód jest cały może się uszkodził . Po drugie z tego co pamiętam to na pompę idzie plus po stacyjce więc jak podaż plus na pompę to świece nie powinny się grzać.
  • #7 9294975
    ja-kenaj
    Poziom 26  
    Na pewno na jakiś przekaźnik, być może się mylę. Może immobilajzer.
  • #8 9295116
    mechanikpiotrek
    Poziom 10  
    ja-kenaj napisał:
    Na pewno na jakiś przekaźnik, być może się mylę. Może immobilajzer.

kurczę nie mam żadnego schematu,miał jakiś dostawiany alarm wyciołem i dalej kicha i plus na pompę idzie po stacyjce ale tu się nie pokazuje podaję z akumulatora i zapala tylko że te dwa przekażniki zwiera i świece grzeją caly czas
  • #9 9298552
    ja-kenaj
    Poziom 26  
    Jeśli plus idzie jak twierdzisz ze stacyjki to również jak podłączysz go bezpośrednio do pompy - świece nie powinny się załączać. Jeśli nie ma plusa po przekręceniu stacyjki, sprawdź kostkę stacyjki. Ja jednak twierdzę, że to coś z przekaźnikiem. U mnie (volvo) na przykład przekaźnik podaje prąd na świece z chwilą wyłączenia świec podaje prąd na przekaźnik podciśnienia do pompy. Być może u Ciebie jest inne rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #10 9298575
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    a przy alarmie czasami nie było odcięcia ,bo jak było a wszystko rozłączyłeś i nie zmostkowałeś to nie odpalisz auta
  • #11 9301257
    mechanikpiotrek
    Poziom 10  
    Witam.Więc tak, alarm miał tylko dwa kable rozciete przy stacyjce wywaliłem i polączylem i plusa,masę i tam wiadomo maska, drzwi.Teraz tak przy kręceniu plus pojawia się na na module od grzania świec żarowych i powinien odpalić i na kablu czarno-żółtym powinien juz być staly plus po zapaleniu a nie ma nawet mialem już drugi moduł grzania świec i lipa. Do tego modułu idzie czarny z czerwonym plus z rozrusznika więc jest, masa jest, wszystkich jest tam siedem, przekażniki sprawne bo sprawdzałem na krotko wszystko pyka więc chodzą,a do reszty nie mam schematu. Autodata nie ma isuzu schematu.
  • #12 9320529
    mechanikpiotrek
    Poziom 10  
    Zamykam temat, zrobione rozbabrałem instalację i poprawki po jakimś partaczu guzy powiązane zamiast lutu skróty w liczniku i znalazłem schemat co bardzo pomogło.Dzięki wszystkim za odpowiedzi :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem zasilania pompy paliwa w samochodzie Vectra A 1.7 Isuzu z 1994 roku, gdzie po podaniu zasilania pompa działa, ale świece żarowe grzeją się ciągle. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie bezpieczników, przekaźników oraz instalacji elektrycznej, w tym kostki stacyjki. Użytkownik zauważył, że alarm mógł wprowadzać problemy z zasilaniem. Po dalszym badaniu instalacji, użytkownik zidentyfikował błędy w połączeniach, które zostały naprawione, co rozwiązało problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA