logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrome 11 rozpozna mowę dzięki HTML 5, wspiera 3D CSS

lukasker 23 Mar 2011 21:04 2722 1
REKLAMA
  • Chrome 11 rozpozna mowę dzięki HTML 5, wspiera 3D CSSGoogle nie ogląda sie na rywali i wprowadza kolejne nowości w swojej przeglądarce Chrome. W wersji Chrome 11.0.696.16 beta wprowadzono dwie ciekawe nowości: HTML5 Speech Input API i 3D CSS. Pierwsza pozwoli nam na rozpoznawanie mowy przez przeglądarkę. Powstała już nawet strona http://slides.html5rocks.com/#speech-input na której możemy przetestować nową funkcjonalność. Dzięki takiej funkcjonalności niedługo będzie mogli wyszukiwać, za pomocą głosu. Technologia ta nie jest jeszcze częscia HTML5, ale ma duże szanse wejść do kolejnej wersji tego standardu. Według testów serwisu INQUIRER, funkcja działa dosyć szybko, ale rozpoznawanie tekstu jest dosyć słabe. Kolejną nowością jest dodanie wsparcia dla 3D CSS wspieranego kartą grafiki. Pozwoli to developerom dodać efekty 3D, nie obciążając przy tym procesora. Zmianie uległa również ikona przeglądarki. Więcej w źródle.

Źródło

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 9316514
    Krzysiek16
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Ładnie, ale są okropnie natrętni. Zainstalowałem google earth, klikam w link z gg i co się dzieje? Nie wiadomo z jakiej okazji włącza się chrome. Wywaliłem śmiecia, ustawiłem domyślnie operę. Ściągnąłem Ad-aware, a tam co? Google chrome jako dodatek :/
REKLAMA