logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octavia - wysuwająca się lewa półoś po wypadku, co sprawdzić?

DJdarcco 02 Lis 2004 18:58 2639 3
REKLAMA
  • #1 955923
    DJdarcco
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    witam,
    czy ktoś miał taki problem jak ja aby mu wysunęła się trzy razy półoś lewa i auto nie miało napędu?Nadmienie ,że auto miało wypadek i został wymieniony lewy wachacz i tzw.łapa trzymająca silnik.
    Co należy zrobić na co należy zwrócić uwagę?
    Może ktoś miał podobny problem w innym aucie?
    Odpiszcie bo mam dosyć podrózy na lawecie.
    pzd.
    Darek
  • REKLAMA
  • #2 955970
    am2310
    Poziom 18  
    Ocena: 167
    Musisz udać sie do blacharza żeby pomieżył ci wszystkie wymiaryauta czy coś sie nie przesuneło podczas wypadku.Często jest tak że po wypadku coś źle wyciągną i potem są takie problemy że coś drży albo źle sie autko prowadzi lub jak w twoim przypadku wypina sie półośka.Obejrz jeszcze dokładnie półoske może jast krzywa lub wykruszył sie rowek w którym jest zabezpiezpieczeni do przegłuba.
  • REKLAMA
  • #3 955977
    ankuch
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 91
    To jest typowy objaw w większości aut z przednim napędem, które są po wypadku i nie zostały prawidłowo wyciągnięte.
    Krótko mówiąc "rzemiocha" który to robił dał ciała.
    Auto nie nadaje się do jazdy, trzeba zgłosić reklamację. Należy pomierzyć punkty mocowania zawieszenia i płyty podłogowej.
    Na pewno wymiary się nie zgadzają.

Nadmienię, że to mój chleb codzienny i często takie pseudoroboty poprawiałem.
  • #4 1572124
    DJdarcco
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    zapomniałem odpisać
    śmieszna sprawa silnik był przesunięty od przodu patrząc w prawo dla tego te osie sie niszczyły....
    tak mi wtłumaczył mechanik
    pzd. Darek
REKLAMA