Wiesz jak to jest z gwarancja na słowa ....Tylko niepokoi mnie jedna sprawa a mianowicie, dziś zauważylem, podczas ruszania pojedyńczy hałas dośc głośny. Przed naprawą łąpy miałem podobnie na początku hałas o małym nasileniu, pózniej już dużo głośniejszy. Jeden z mechaników stwierdził, że to sprzegło i tak jezdziłęm a to okazało się, ze łapa siadła, ale dziwne by było aby po miesiacu odkreciła się a stosunkowo mało km zrobiłem. Dodam jeszzcze, że po naprawie łapy żadnego hałasu nie bylo czy po redukcji z 4 biegu na 3 czy podczas ruszania.
Podjadę jednak do mechanika porozmawiam z nim aby to sprawdził, jak nie będą zluzowane śruby to zapominam o temacie, a w razie jakby któraś ze śrub zluzowała się, to równanie płaszczyzny, poprawienie gwintów ( chyba to robił ale pewności nie mam) nowe śruby z ASO i zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by przyłapanie łapki dodatkowo punktowo klejem do płaszczyzn - ale to nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie?
Dzięki z góry za wszelkie sugestie i pomoc.
Mocowanie łapy obu poduszek sprawdziłem są dokręcone. Nie ma mozliwości sprawdzenia dokręcenia śrub łapy silnika - bez demontażu samej poduszki. Zastanawia mnie tylko ta jedna śruba ze zdjęcia, która jest zamocowana na zewnątrz bloku, gdzie jest ukruszony blok, chociaż nie wiem tam nic innego nie wymyśli, dołączam zdjęcia
Zastanawiam sie jeszcze jak zdemontuje osłonę boczną pod silnikiem to czy będzie dostęp do tych śrub z łapy silnika, bo coś mam przeczucie, że to znów się odkreciło, ale pech jakiś jak dzis jechałem to kilka razy słychac było dosć spory hałas podczas ruszania i niekiedy podczas redukcji biegów. Może pomoże ktoś z szanownych kolegów?