logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

integra 128wrl +INT-KSG restartuje sie cały czas manipulator

MarcinP 09 Kwi 2011 17:39 5239 10
REKLAMA
  • #1 9379740
    MarcinP
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam

Problem sie pojawił gdy brakło zasilania po uruchomieniu restartuje sie cały czas manipulator po którymś uruchomieniu samego manipulatora wskoczy i działa normalnie. Po programowaniu centrali dowladx i zapisie do flash tez zaczyna to samo. Czy można nowy soft wgrać do manipulatora ?? gdzie szukać jak programować?? Serwis Satela odpowiedział że trzeba do nich odesłać płytę i manipulator nie bardzo mogę bo juz mi sie raz włamali i cała elektrykę wycieli wywalili okna.

Pozdrawiam
    Marcin
  • REKLAMA
  • #2 9380984
    Maher
    Poziom 22  
    Ocena: 67
    Sprawdź przewody od manipulatora , jak masz możliwość to zamień na inne żyły zwłaszcza jak przewód to skrętka.
  • REKLAMA
  • #3 9382842
    MarcinP
    Poziom 16  
    Przewód FTP (ekranowany) sprawdzałem sprawny, udałem sie z manipulatorkiem do centrali i na odcinku 0,5m również to samo sie działo.
  • #4 9384565
    telesystem
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    Czy to na pewno wina manipulatora ? nie płyta ? wg mnie wystarczy wgrac ponownie flesza i to pomoże.
  • #5 9384776
    pepe33
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    MarcinP napisał:
    Przewód FTP (ekranowany) sprawdzałem sprawny, udałem sie z manipulatorkiem do centrali i na odcinku 0,5m również to samo sie działo.

A od kiedy taki typ przewodu używa się do sys.alarmowego w szczególności do satela
  • REKLAMA
  • #6 9399436
    telesystem
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    I jak tam Integra z klawiaturą ? Udało się znaleźć przyczynę tych restartów ?
  • REKLAMA
  • #7 9400679
    eworks
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Może masz za stary soft w centrali? Spróbuj zaktualizować.

Dodano po 2 [minuty]:

pepe33 napisał:
    MarcinP napisał:

A od kiedy taki typ przewodu używa się do sys.alarmowego w szczególności do satela

Wystarczy potencjał ekranu sprowadzić do PE i tak jakby go nie było.
  • #8 9400738
    pepe33
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    eworks napisał:
    Może masz za stary soft w centrali? Spróbuj zaktualizować.

Dodano po 2 [minuty]:

pepe33 napisał:
    MarcinP napisał:

Wystarczy potencjał ekranu sprowadzić do PE i tak jakby go nie było.

Nie do końca masz rację Satel jako chyba jedyny jest czuły na ten typ przewodu chodzi o skręcone przewody między sobą, a usterki z tym związane mogą nawet po roku się ujawnić.Jakieś braki expanderów, sabotaże itp.
  • #9 9401594
    kris1966
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Miałem podobny problem z wrl . Dotykanie w miejscu elementów odpowiedzialnych za obsługę magistrali na płycie głównej też zrywało komunikację, pewnie zimny lut . Nie mogłem jej zdjąć bo sytuacja podobna ,mimo to od roku chodzi ok.
  • #10 9420747
    altek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Podstawowa zasada w Satelu:
    sygnały DTM i CKM nie mogą być podłączone do centrali tą samą parą kabla skrętkowego. Jeśli tak masz, to przerzuć jeden sygnał na inną parę.
  • #11 9421309
    MarcinP
    Poziom 16  
    Witam

juz tydzień działa centrala bez zarzutu jednak gdy wyłączyłem i włączyłem zaczęła od nowa swoje, gdy zdjąłem obudowę manipulatora i podotykałem na dole dwóch układów i manipulator przestał się restartować uruchomił normalnie i można było wyłączyć alarm. Dzisiaj spróbuję jeszcze przepiąć żyły jak kolega zasugerował ale wydaje mi się żę w manipulatorze są zimne luty i trzeba wysłać na gwarancję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z manipulatorem Integra 128wrl, który restartuje się po braku zasilania. Po kilku próbach uruchomienia manipulator działa normalnie, ale po programowaniu centrali problem powraca. Serwis Satela sugeruje odesłanie sprzętu, co jest problematyczne z powodu wcześniejszych włamań. Użytkownicy sugerują sprawdzenie przewodów, aktualizację oprogramowania oraz możliwość zimnych lutów na płycie głównej. Po dotykaniu elementów w manipulatorze problem ustąpił, ale użytkownik planuje dalsze działania, w tym wysłanie na gwarancję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA