Witajcie. Jestem nowy na tym portalu, zalogowałem sie tutaj ze względu na ciekawe wątki, a także na problem którego nie mogę rozwiązać. Jestem młody i niedoświadczony z tego też względu chciałbym zasięgnoć rad doświadczonych osób. Mój pomysł do suszarnia w pomieszczeniu w kształcie prostopadłościanu o wymiarach 2,5 x 3 x 3. Wnętrze suszarni będzie ocieplane piecem kaflowym, który utrzymuje długo ciepło i opalane będzie drewnem. Ściany pomieszczenia chaiłbym wyłożyć folia aluminiową budowlaną w celu podtrzymania ciepła i jego utrzymania wewnątrz. Zostaje jeszcze kwestia wentylacji, która chciałbym wykonać przez wstawienie wiatraków, wykonaniu w scianie dziury umożliwiającej wlot świeżego powietrza no przez wstawienie pochłaniacza wilgoci. NO właśnie:) czy taki pomysl jest do wykonania. Jak domowym sposobem wykonac pochłaniacz wilgoci, o ile wogole się da, lub zrobienie takiego obiegu powietrza, żeby utracić jak najmniej cieplego powietrza i zarazem pozbyć się z niego pary> Za pomoc wielkie dzieki:)