logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP – błędy podczas instalacji, brak plików DLL, programy nie uruchamiają się

asssek 22 Kwi 2011 10:31 1701 3
REKLAMA
  • #1 9427472
    asssek
    Poziom 9  
    Witam.
    Wczoraj kiedy uruchamialem komputer wyskakiwaly mi bledy m.in ze trzeba usunac Templorary Internet Files. ( chyba to tak sie pisze). Nic nie chcialo mi poprawnie dzialac.
    Zrobilem format oraz zainstalowalem windowsa xp. Lecz w trakcie instalacji wyskakiwaly mi bledy ze nie moze skopiowac (2 lub 3) plikow dll.
    Postanowilem jeszcze raz wejsc w instalator i tym razem dac "napraw"
    Po tym wszystko bylo ok (tzn uruchamial sie ) ale bledy byly te same jak z przed formatu

Oto zdjecia nie ktorych bledow:

Windows XP – błędy podczas instalacji, brak plików DLL, programy nie uruchamiają się
    Windows XP – błędy podczas instalacji, brak plików DLL, programy nie uruchamiają się Windows XP – błędy podczas instalacji, brak plików DLL, programy nie uruchamiają się

Na poczatku nic nie moglem instalowac. Dopiero za ktoryms razem udawalo sie.
    Z niektorymi programami mam tak ze po zainstalowaniu i zrestartowaniu komputera juz nie dzialaly.

Dodatkowo zauwazylem ze czasami pojawia sie taki pasek :

Bardzo prosze o pomoc co z tym zrobic

Pozdrawiam
    Wesolych Swiat
  • REKLAMA
  • #2 9427486
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10458
    Uzyj HdTune (nie pro) i daj screeny ze wszystkich zakladek programu.
    Sprawdz ram -> www.memtest.org
    Zrob skan przy pomocy CureIt Livecd.
  • REKLAMA
  • #3 9427493
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Zacznij od testu pamięci RAM - przeprowadzany z poziomu programu, np. Memtest, uruchomionego z bootowalnego nośnika (dyskietka, płyta, pendrive) - wskazane przez Ciebie objawy występujące w trakcie instalacji systemu na nią, jako pierwszą podejrzaną, wskazują.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #4 9428727
    asssek
    Poziom 9  
    Po wyciagnieciu (zepsutego) Ramu nie bylo juz problemow. Wsadzilem inne i smiga ,wiec zamykam temat :)
REKLAMA