Witam
Mam kilka pytań odnośnie maszyny Develop ineo 253+
- Czy są do tej maszyny jakieś sterowniki skanera pod Windows 7 (32/64 bit)?
Dostarczone na płycie nie chcą się zainstalować pod Win7.
- Czy da się tą maszynę skonfigurować tak by skany wysyłała mailem?
Serwisanci/sprzedawcy nie potrafili.
- Moja maszyna strasznie "rzuca" wydrukami. Przy drukach dwustronnych na grubszych papierach (250-300g) przesunięcia mają nawet ponad 3 mm -przy cieńszych papierach jest nieco lepiej. Dodatkowo dochodzi skosowanie wydruków tzn. wydruk nie jest ułożony równo na stronie tylko nieznacznie obrócony/pochylony. Skosowanie połączone z "rzucaniem" w zasadzie uniemożliwia druk dwustronny na grubszych papierach.
Czy da się to jakoś poprawić ewentualnie zmusić serwis do poprawy (maszyna jest jeszcze na gwarancji a przebieg jest śmiesznie mały)?
- Z jakich plików wychodzą najlepsze wydruki (kolory zgodne z założeniami)?
Zauważyłem że PDF 1.3 drukują się lepiej niż PDFy 1.4.
Porównywałem wydruki Developa ineo 253+ oraz XEROXa DocuColor 252 i ogólnie wydruku z Xeroxa były bardziej powtarzalne - coprawda Xerox miał zewnętrzny kontroler FreeFlow ale różnica jest zbyt duża.
Kolor czerwony o składowych C0;M100;Y100;K0 na Developie wygląda dziwnie i nie jest to taka soczysta czerwień jak z Xeroxa.
Może jest jakiś sposób na poprawienie kolorystyki druków Developa?
Mam kilka pytań odnośnie maszyny Develop ineo 253+
- Czy są do tej maszyny jakieś sterowniki skanera pod Windows 7 (32/64 bit)?
Dostarczone na płycie nie chcą się zainstalować pod Win7.
- Czy da się tą maszynę skonfigurować tak by skany wysyłała mailem?
Serwisanci/sprzedawcy nie potrafili.
- Moja maszyna strasznie "rzuca" wydrukami. Przy drukach dwustronnych na grubszych papierach (250-300g) przesunięcia mają nawet ponad 3 mm -przy cieńszych papierach jest nieco lepiej. Dodatkowo dochodzi skosowanie wydruków tzn. wydruk nie jest ułożony równo na stronie tylko nieznacznie obrócony/pochylony. Skosowanie połączone z "rzucaniem" w zasadzie uniemożliwia druk dwustronny na grubszych papierach.
Czy da się to jakoś poprawić ewentualnie zmusić serwis do poprawy (maszyna jest jeszcze na gwarancji a przebieg jest śmiesznie mały)?
- Z jakich plików wychodzą najlepsze wydruki (kolory zgodne z założeniami)?
Zauważyłem że PDF 1.3 drukują się lepiej niż PDFy 1.4.
Porównywałem wydruki Developa ineo 253+ oraz XEROXa DocuColor 252 i ogólnie wydruku z Xeroxa były bardziej powtarzalne - coprawda Xerox miał zewnętrzny kontroler FreeFlow ale różnica jest zbyt duża.
Kolor czerwony o składowych C0;M100;Y100;K0 na Developie wygląda dziwnie i nie jest to taka soczysta czerwień jak z Xeroxa.
Może jest jakiś sposób na poprawienie kolorystyki druków Developa?