logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ściąganie plików zatrzymuje się przy 655MB na jednym komputerze, Netia

kyczszer 24 Kwi 2011 19:49 2123 10
REKLAMA
  • #1 9435753
    kyczszer
    Poziom 10  
    Witam.
    wyłącza się ściąganie plików zawsze w okolicach 655Mb. nie ma różnicy czy ściągam firefoxem czy eksplorerem. mam neta z netii. podłączając inny komp ściąga się bez problemu. odinstalowałem już przeglądarkę i nic nie pomogło. wcześniej mogłem ściągać bez problemu. błąd wystąpił nagle. pokazuje się komunikat jak w załączniku. pomocy. proszę.

Ściąganie plików zatrzymuje się przy 655MB na jednym komputerze, Netia
  • REKLAMA
  • #2 9435945
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Na dysku jest wystarczająca ilość miejsca ?
  • REKLAMA
  • #3 9436324
    NetJaro
    Poziom 11  
    Kliknij na "szczegóły".
    Stawiam na, jak wyżej - brak miejsca albo ewentualnie problem z dyskiem.
  • REKLAMA
  • #4 9436566
    Elektronik9
    Poziom 30  
    Ocena: 195
    Przeczyść dysk CCleanerem ze śmieci i spróbuj ponownie.
  • REKLAMA
  • #5 9445517
    kyczszer
    Poziom 10  
    miejsca na dysku gdzie się zapisują pliki jest 4,62GB. ciekawy jest fakt, że jeżeli ściągam plik pow. 650 nawet np.1100 i kiedy już ściągnęło np 600 robię pauzę, restart kompa, puszczam dalej ściąganie to się ściąga. ale wiadomo, że to problem bo trzeba pilnować ile się ściągnęło a dodatkowo niektóre pliki nie da się zapauzować.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

dysk wyczyściłem ccleanerem i jest to samo.
  • #6 9446264
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Przeskanuj pamięć ram MemTest-em z bootowalnej płyty. Miałem już kilka podobnych problemów i często okazywało się iż w pamięci są uszkodzone sektory. Możesz użyć w tym celu Linux LiveCD.
  • #7 9449420
    kyczszer
    Poziom 10  
    przeskanowałem pamięć programem Memtest86+4.20 dwa razy i pass complete, no errors. :(
  • #9 9480185
    kyczszer
    Poziom 10  
    nic nie pomaga. ciekawostka. uruchomiłem laptoka (stary i powolny)i na nim się wszystko ściąga (ale strasznie długo). tylko jeden plik (ten po którym coś się stało na kompie) spowodował taki sam błąd na laptoku jak na kompie. po zrobieniu systemu od nowa jest ok (dot. laptoka). coś musi być w tym ściąganym pliku.
  • #10 9480204
    marek-zarzycki
    Poziom 27  
    Ocena: 75
    Brak miejsca na dysku
  • #11 9594217
    kyczszer
    Poziom 10  
    marku. nie możliwe bo 100 innych plików się ściąga. a wolne mam 14 giga

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pobieraniem plików, które zatrzymują się na poziomie 655MB, niezależnie od używanej przeglądarki (Firefox, Internet Explorer). Inny komputer w tej samej sieci (Netia) pobiera pliki bez problemu. Użytkownik sprawdził dostępne miejsce na dysku (4,62GB) oraz użył CCleanera do oczyszczenia systemu, ale problem nadal występuje. Sugerowane rozwiązania obejmują skanowanie pamięci RAM za pomocą MemTest oraz aktualizację przeglądarki i Flash Playera. Użytkownik zauważył, że na starszym laptopie pobieranie działa, ale jeden plik powoduje ten sam błąd.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA